Јанковић у историји Мехелена - 7 побједа заредом!

Александар Јанковић први је тренер у историји Мехелена са седам узастопних победа у првенству!

Фудбал 19.04.2015 | 16:20
Јанковић у историји Мехелена - 7 побједа заредом!

Мехелен гази!

Фудбалери Генка, практично једини прави ривали Мехелену у мини лиги за пласман у Европу, осетили су сву снагу, оптимизам и полет свог ривала и доживели дебакл – 4:0 за екипу Александра Јанковића.

Голове су, између осталих, постигли и наши Далибор Веселиновић у 17. минуту за 2:0, односно Иван Обрадовић у 86. минуту за коначних 4:0, па је тако Мехелен први на табели са максималних 9 бодова из три кола, уз гол-разлику 9:1.

Рачунајући и финиш првог дела шампионата, "Де Какерси" имају седам победа у низу, што ниједном тренеру бившег шампиона Белгије није пошло за руком. Ад де Мос, који је 1989. године одвео Мехелен до тријумфа у Купу победника Купова, те сезоне имао је низ од шест победа.

Нови рекорд припада Јанковићу, бившем селектору младе репрезентације Србије и тренеру Црвене звезде, који ће у наредном колу водити Мехелен на терен пораженог ривала, Генка.

Победом у том сусрету, а можда и ремијем, Мехелен би практично обезбедио прво место у мини лиги у којој су још Варегем и Беверен, што значи да би у наставку борби за Лигу Европе потом играо са победником друге мини лиге (Мускрон, Локрене, Вестерло и Остенде).

Бољи из меча првопласирана тима из две мини лиге играо би потом ултимативни плеј-оф меч са петопласираним тимом из мини лиге од шест тимова који се боре за титулу првака Белгије. Победник ће се пласирати у квалификације за Лигу Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар