АБА: Партизан - Звезда, реакције играча, тренера...

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић говорио је "без длаке на језику" након што је његов тим са 85:95 изгубио други меч полуфиналне серије АБА лиге од Црвене звезде Телеком и тако дошао на руб елиминације из регионалног надметања, али и на само корак од останка без учешћа и у наредној сезони Евролиге. Тренер кошаркаша Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић истакао је да су одиграли најбољу утакмицу ове сезоне у АБА лиги, након што су савладали Партизан.

Кошарка 19.04.2015 | 13:40
АБА: Партизан - Звезда, реакције играча, тренера...

"Честитам Звезди на победи, одиграли су добро знајући шта раде у ком моменту. Играли су веома грубо и прљаво, што им је било дозвољено. Имали су и 17 скокова у нападу, пет у првом полувремену и 12 у другом. Одлучујући фактор, што се тиче резултата, су њихова веће ментална присебности и спремност за овај меч. Друго и посебно поглавље је суђење на овим утакмицама. Видим коментар Блажича 'да су и они као прљави', а онда намерно удара шаком у главу играча и вероватно га случајно погађа у око. Да ли је то борбеност, да ли је то морално? Кажу Марјановића ударају по коленима, па се из контекста извлаче ситуације, кометнарише се прошла утакмица где је Партизан шутирао само шест слободних бацања, само Тепић и нико више. Делегирају се раположени Белошевић и Радовић, који је постао гаранција. Павловић наседа на провкацију и то је његова грешка, али се не свира фаул када га играч провицира, већ услед његове реакције. Није то основни разлог, али је врло прљав начин делегирања и понашања судија. Звезда има добру логистику и свим средствима се бори да остане у Евролиги. Фаулови су свирани са једне стране, а са друге нису и када је решена утакмица врше се компензације", говорио је скоро у даху Вујошевић, додајући:

"Људи се играју са судинама многих људи, па и својом, говорим о делиоциама правде и онима који их делегирају", пре него што су почела питања новинара на конференцији за штампу:
Процентуално колики је утицај судија, а колико недовољно адекватан приступ Партизана?

"Нико их није потценио. Увек кад се говори о квалитету игре, мора да се узме ако критеријум није био уједначен, поготово у одбрани. Ван тога је Звезда заслужено добила утакмица, ван тенденциозног делегирања и логистике којом се покрива.
Велика одговорност и на нашим играчима, не на свим подједнака, као и на мени као тренеру и стручном штабу", рекао је стратег црно-белих.

Чему се надате у четвртом мечу у недељу?

"Ако буде суђење као сада, тешко да можемо до победе, ако буде поштено верујем да можемо", нагласио је Душко Вујошевић.

Да ли се плашите санкција АБА лиге и да на пример не водите екипу у недељу?

"Ако мислите да ово причам као алиби или у афекту... Зар се плашите да ће вас неко казнити ако то напишете?", рекао је Вујошевић и додао да би контрола скока могла да буде кључ у четвртом дуелу.

Што се тиче нервозе Саше Павловића, тренер Партизана је истакао:

"Изгледа да је насео на провокације, што га не оправдава јер је насео. Не коментаришем превише индивидуалне одговорности, одговорност за пораз је тимска, не само на једном човеку", закључио је Душко Вујошевић.

"Партизан је био узео предност домаћег терена, очекивали смо амбијент који ће дати посебан импулс црно-белима и помогне искусаном Партизану да дође на корак од пролаза даље. Евидентирали смо превелики број грешака да се савлада овакав Партизан у прошлом мечу, иако смо имали и лопту за победу. Одиграли смо изванредно, најбоља утакмица наша у АБА лиги ове сезоне, на евролигашком нивоу по многим параметрима", рекао је Радоњић и додао:

"Могло је да се ужива у дуелу два инспирисана и добра ривала. На нашу срећу били смо бољи, успели да вратимо брејк, чека нас још тежи меч и још бољи Партизан и још жешћа атмосфера. Покуђаћемо да одговоримо на све то да одиграмо што је боље могуће", истакао је Звездин стратег.

Он је потом и истакао нешто не баш уобичајено за конференције за штампу:

"Дошли смо у Пионир са члановима управе који су нестали на полувремену што је било изузетно непријатно за нас. Али, успели смо да им се макар мало одужимо што нису били присутни у другом делу", рекао је Радоњић.

Како смо могли да сазнамо, три-четири члана Звездине управе нису могли да наставе гледање меча у другом полувремену. Они су седели уз терен поред тунела за играче и на препоруку шефа жандармерије нису били ту у другом делу.

По Радоњићевом изласку из сале у којој је одржана конференција за штампу, из табора црно-белих су појаснили да нико није "нестао", већ да су уз чланове управе црвено-белих "биле и вође Звездиних навијача, који су на полувремену замољени да се удаље".

Један од најбољих кошаркаша Партизана у поразу од Црвене звезде Телеком са 85:95 у трећем мечу полуфиналне серије АБА лиге, Милан Мачван, уверен је да ће се црно-бели показати у бољем свету у четвртој утакмици, која се у недељу игра од 21 сат.

"Звезда је ушла у меч агресивније и спремније, а ми нисмо успевали да се вратимо иако смо прилазили на један и три разлике. Увек су имали одговор", рекао је Мачван и додао:

"Остаје нам да се спремимо и одморимо за недељу, верујем да ћемо бити борбенији и у бољем светлу".

Словеначки репрезентативац Јака Блажич нада се да ће Црвена звезда Телеком и у недељу победити Партизан, као што је то учинила и у суботу (85:95) пред црно-белим навијачима, и тако дошла на корак од пласмана у финале АБА лиге, уједно и у наредно издање Евролиге.

"Битно је да смо победили, због тога смо дошли, одиграли јако чврсто, што је било довољно. Идемо да одморио, већ у недељу је селдећа утакмица, надам се са истим исходом", кратко је рекао Блажич после тријумфа црвено-белих.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЦРАЗY НОРТХ 1989

19.04.2015 12:26

Ко о цему,свиња о постењу...

ОДГОВОРИТЕ