ПЛ БиХ: Ух, каква гужва на врху!

Чак четири тима послије 22. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине равноправно конкуришу за шампионску титулу. Зрињски и Широки Бријег коло воде са 46 бодова, Жељезничар има бод мање, Сарајево два, Олимпик три...

Фудбал 19.04.2015 | 13:20
ПЛ БиХ: Ух, каква гужва на врху!

Послије ремија на "Кошеву" у петак између Сарајева и Челика (1:1), који су у потпуности засјенили навијачи домаћина, једним лијепим и једним ружним потезом, дан касније играју се преостали сусрети овог кола шампионата БиХ.

Највише разлога за задовољство послије суботњих утакмица имају фудбалери Жељезничара и Зрињског, који су се гостујућим побједама у Витезу (1:4) односно Градачцу над Звијездом (2:3) поново најозбиљније вратили у трку за шампионском титулом. На руку им је ишао и помало неочекиван гостујући пораз Широког Бријега од Вележа (1:0).

Код изабраника Миломира Одовића најзаслужнији за освојена три бода био је репрезентативац Босне и Херцеговине Риад Бајић, који је је био двоструки стријелац и асистент.

Већ на отварању, Керим Мемија је послије асистенције Риада Бајића довео екипу са "Грбавице" у вођство, предност је у 22. минуту дуплирао Џенис Бегановић ударцем главом (центрирао Огњен Ђелмић), али су домаћи преко Армина Капетана успјели да смање у 27. минуту када је погријешио голман гостију Маријан Антоловић и практично "поклонио" погодак Витезу.

Ипак, 10 минута касније, Жељо је поново стекао два гола вишка након што је мрежу Витеза погодио један од најбољих играча гостију Риад Бајић. Био је ово 12. гол репрезентативца Босне и Херцеговине чиме се осамио на врху листе најбољих стријелаца Премијер лиге БиХ.

У наставку су гости лагано чували предност и вребали шансу да докусуре ривала, што је поново успјело у суботу изузетно расположеном Бајићу у судијској надокнади чиме је стигао до "коте 13".

Разлога за "трљање руку" имају и актуелни прваци послије сусрета у Градачцу који су обиљежила два преокрета! Зрињски је повео голом Огњена Тодоровића, али је само десет минута касније Звијезда изједначила захваљујући сналажљивости Сенегалца Секубе Дијате (1:1), да би потпун преокрет домаћина у 24. минуту режирао Бесим Шербечић.

По повратку са одмора изабраници Винка Мариновића су заиграли много ангажованије што је резултирало новим преокретом, али овог пута у режији нападача "племића" Стеве Николића.

За само шездесетак секунди, Николић је два пута погодио мрежу екипе из Градачца и донио побједу којом су се Мостарци изједначили са Широким Бријегом на лидерској позицији на табели.

Наравно, Зрињски мора на томе да захвали и градском ривалу Вележу, који је савладао досадашњег предводника премијерлигашког каравана Широки Бријег резултатом 1:0.

"Рођени" су у 44. минуту стигли до предности у мостарским Врапчићима поготком Дејана Јанковића након што је добио одличну лопту од Анеса Хаурдића и упркос нападима екипе Славена Мусе у наставку успјели да сачувају своју мрежу.

У једном од дербија зачеља, Дрина је савладала Травник у Зворнику (3:0) погоцима Александра Илића у 25. и Милоша Филиповића у 51. и 80. минуту из пенала иако су Зворничани цијело друго полувријеме имали играча мање након што је искључен Микица Благојевић.

Слађан Антић био је "бржи од звука пиштаљке" на првом полувремену сусрета на тузланском "Тушњу" и довео Радник из Бијељине у вођство против Слободе, али су домаћи играчи изборили бод захваљујући поготку Дамира Мехидића у 50. минуту (1:1).

Подјела плијена најнепопуларнијим резултатом 0:0 догодила се једино на сусрету између Младости и Олимпика у Угљевику, али "вуковима" ће овај бод добро доћи у наставку трке за Европом.

РЕЗУЛТАТИ 22.КОЛА:

Витез - Жељезничар 1:4 (1:3)

/Капетан 27 - Мемија 1, Бегановић 22, Бајић 37, 90+1/

Дрина - Травник 3:0 (1:0)

/Илић 25, Филиповић 51, 80 пен/

Младост - Олимпик 0:0

Вележ - Широки Бријег 1:0 (1:0)

/Јанковић 44/

Звијезда Градачац - Зрињски 2:3 (2:1)

/Диата 18, Шербечић 24 - Тодоровић 8, Николић 63, 64/

Слобода - Радник 1:1 (0:1)

/Мехидић 50 - Антић 45/

Борац - Славија 2:0 (0:0)

/Стокић 59, Субић 75/


Играно у петак:

Сарајево - Челик 1:1 (1:0)

/Бенко 19 - Симић 58/

ТАБЕЛА: Широки Бријег 46, Зрињски 46, Жељезничар 45, Сарајево 44, Олимпик 41, Борац 39, Вележ 33, Славија 25, Челик 23, Слобода 23, Радник 22, Дрина 22, Травник 21, Витез 17, Младост 17, Звијезда Градачац 14.

Коментари / 0

Оставите коментар