Мајами: Серена лоша, али је у полуфиналу!

Прва тенисерка света Серена Вилијамс пласирала се у полуфинале WТА турнира у Мајамију и остварила 700. победу у каријери.

Тенис 01.04.2015 | 22:00
Мајами: Серена лоша, али је у полуфиналу!

Серена је у четвртфиналу савладала Сабине Лисицки из Немачке са 7:6, 1:6, 6:3, после нешто више од два сата игре.

Млађа од сестара Вилијамс тако је наставила пут ка одбрани титуле, а у борби за финале чека је побеница меча Симоне Халеп и Слоун Стивенс.

Американка је одиграла очајан меч – била је веома нервозна, играла је малтене из места и слабо се намештала на ударце, па је на крају имала чак 44 неизнуђене грешке, уз 24 винера.

С друге стране, Немица је била мотивисана, сјајно одиграла други сет, али је грешила у најважнијим тренуцима.

Већ у четвртом гему првог сета Серена је направила брејк и чинило се да ће и овај меч трајати кратко. Међутим, Лисицки се вратила, сервирала за 1-0 и имала сет лопту.

Актуелна шампионка фрустрацију је средином тог дела игре истресла на рекету, а онда у тај брејку дошла до предности. Имала је и брејк вишка, али се њена игра тада потпуно распала – Лисицки је везала пет гемова и са 6:1 дошла до изједначења.

Ипак, одузет сервис на самом старту одлучујућег сета био је довољан за 700. победу у каријери која је, по обичају, награђена тортом организатора.

Серена Вилијамс је до сада освојила 19 гренд слем титула, а после овог тријумфа се прикључила малом клубу од седам тенисерки које су имале 700 победа.

Мартина Навратилова је остварила највише победа у историји женског тениса - 1.442. После ње иду Крис Еверт са 1.309, Штефи Граф са 902, Вирџиија Вејд има 839, Аранча Санчес-Викарио 759, Линдзи Девенпорт 753, а Кончита Мартинес 739.

Ово је такође била 19. узастопна победа Серене Вилијамс, пошто је последњи пораз претрпела у октобру, од Симоне Халеп у првом кругу завршног турнира у Сингапуру.

Наставила је и феноменалну серију у Мајамију остваривши 16. узастопни тријумф, у којем је последњи пут изгубила 2012. од Каролине Вознијацки у четвртфиналу.

 

Коментари / 0

Оставите коментар