Куп РС: Реми Радника и Рудара, Крупа славила у Зворнику!

Фудбалери Крупе изненадили су зворничку Дрину на њеном стадиону у првој утакмици полуфинала Купа Републике Српске и однијели побједу резултатом 1:2 (0:0). У другом полуфиналу Радник и Рудар одиграли 0:0 у Великој Обарској.

Фудбал 01.04.2015 | 21:20
Куп РС: Реми Радника и Рудара, Крупа славила у Зворнику!

Дебитант у Првој лиги Републике Српске заслужено је у сриједу остварио тријумф над фаворизованом екипом из Зворника и има реалне шансе да стекне прилику да се бори за трофеј Купа Српске.

У првом дијелу утакмице се играло углавном између два шеснаестерца без неких стопостотних прилика за голове, иако су и те полушансе биле зрелије за гостујући тим.

Чим се кренуло у друго полувријеме, екипа тренера Слободана Старчевића је повела преко Слободана Милановића и тај резултат сачувала до самог финиша.

Међутим, Дрина је изједначила у 86. минуту сјајним голом Милоша Филиповића. Одлично је ас Зворничана шутирао слободан ударац искоса са лијеве стране и погодио мрежу понајбољег актера утакмице Ненада Васића за 1:1.

И кад се чинило да ће Дрина додатно појачати како би стекла предност пред реванш који ће бити одигран 29. априла у Крупи на Врбасу, услиједио је хладан туш за домаће играче и навијаче, али и новог тренера Срђана Бајића на његовом дебију.

У 90. минуту Ненад Студен је био стријелац за велику побједу Крупе.

У изјави за МОНДО Слободан Старчевић (лијево на слици) је честитао својим играчима на храброј и пожртвованој игри која је донијела побједу, али и нагласио да Крупа још није у финалу.

"Изборили смо позитиван резултат, али Дрина је члан Премијер лиге Босне и Херцеговине што је и данас демонстрила у појединим тренуцима. Зворничани су упркос поразу и даље фаворити за пролаз у финале, али ми ћемо покушати да им се супротставимо на прави начин. Вјерујем да можемо уз мало среће да стекнемо прилику да се боримо за трофеј Купа РС", рекао је тренер Крупе за наш портал.

У другој утакмици полуфинала, бранилац пехара Радник из Бијељине је у Великој Обарској одиграо неријешено без голова против приједорског Рудара.

Реванши полуфинала Купа РС су на програму 29. априла.

Најтрофејнија екипа у Републици Српској у Купу РС је бањалучки Борац са пет пехара, Радник и Козара из Градишке имају три, Славија из Источног Сарајева, требињски Леотар, Јединство из Брчког и угљевички Рудар два пута, док један пехар у својим витринама имају Модрича Максима и Слога из Трна.

Коментари / 0

Оставите коментар