Порто - машина за ''штампање пара''!

Порто је направио преко 700.000.000 евра у последњој деценији! Продајом Данила у Реал Мадрид тим са запада Пиринеја је прескочио цифру од које се диже коса на глави!

Фудбал 01.04.2015 | 21:00
Порто - машина за ''штампање пара''!

Деко, Маниш, Пепе, Лисандро Лопез, Фалкао, Гуарин, Хулк – све су то играчи које је Порто продао за велики новац у последњих 11 година. Првак Лиге шампиона из сезоне 2003/2004 је током претходне деценије био један од највећих расадника талената на свету. Доведу неафирмисаног играча из мањег клуба, направе од њега мајстора фудбала, продају га за велики новац. Последњи такав случај званично се догодио 30. марта, када је десни бек Данило и званично купљен од стране Реал Мадрида за 31.5 милиона евра.

Том продајом, екипа коју је пре 11 година са много успеха водио Жозе Мурињо, је управо од одласка овог стручњака у Челси наплатила 710 милиона евра на трансферима играча у богатије средине.

Проблем који португалски фудбалски гигант има је у томе да већина овог новца не иде на његов рачун, већ на рачуне разних менаџера, посредника, трећих страна.

Највише новца зарађено је од продаја Радамела Фалкаа (Атлетико) и Хамеса Родригеза (Монако), пошто су оба ова колумбијска аса плаћена по 45 милиона евра, док је Данилов трансфер на петом месту по висини обештећења, одмах иза Хулка (40 милиона у Зенит) и сада већ пропалог Андерсона (32 милиона у Манчестер јунајтед).

Коментари / 0

Оставите коментар