Забрањен наступ Бреговића у Кијеву!

Горану Бреговићу и његовом "Оркестру за свадбе и сахране" забрањен је наступ у Кијеву, зато што је претходно свирао на Криму.

Забава 01.04.2015 | 09:34
Забрањен наступ Бреговића у Кијеву!

ГОРАНУ Бреговићу и његовом "Оркестру за свадбе и сахране" забрањен је наступ у Кијеву, зато што је претходно свирао на Криму. Украјинско "Ново време" пише да је управа концертне дворане "Стерео плаза" одлучила је да откаже Бреговићев наступ 16. маја и мада организатори још нису издали службено обавештење, медији претпостављају да би узрок отказивања могао бити Бреговићев концерт 26. марта у Севастопољу, на ком је представио албум "Шампањац за Цигане".

Бреговић је изјавио да је на Криму већ био, да је заволео тамошњу природу и локалне становнике. На питање да ли се плаши санкција због наступа на Криму, одговорио је да му је свеједно.

- На Балкану увек осећамо величанственост која долази из Русије. Чини ми се да је Запад одувек осећао извесну параноју тим поводом. Надам се да ће то проћи. Када странац долази у Русију, још на аеродрому осећа историју и одмах се сети Пушкина, Достојевског, Црвене армије... Руске девојке нису само једноставно лепе, већ човек од њих очекује да ће одмах сести за клавир и одсвирати Рахмањинова - изјавио је Бреговић за руске медије.

Позвали смо Дејана Максимовића из "Мјузик стара" који брине о Брегиним концертима широм света, а он је био затечен информацијом о отказивању наступа у Кијеву:

- Први пут чујем за то! То медији пумпају. Немам сазнања да је Бреговићев концерт отказан, поготово из политичких разлога.

Извор: Новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Никола

02.04.2015 18:03

Браво за Брегу , Једна је Русија ,то се воли и постује . Ја верујем да нема ничег дивнијег, дубљег, симпатичнијег, разумнијег, људскијег и савршенијег од Христа. Са суревњивом љубављу ја говорим себи, да не само нема њему слична, него и да не може бити. Штавише, ја изјављујем: када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином. Без Христа све одједном постаје одвратно и грешно. Покажите ми нешто боље од Христа! Покажите ми ваше праведнике које ћете ставити место Христа – писао је Ф. М. Достојевски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

02.04.2015 18:25

Тако је Брега Једна је Русија ,она се воли и постује Постоје две Србије – Србија виших кругова, нестрпљива и без искуства, која још није живела правим животом и која још није показала своју акцију, али која већ страсно машта о будућности, она већ има своје партије и зна за интриге које понекад добијају такве размере (све због оног помањкања искуства) какве не можемо срести ни у нацијама које су много старије, веће и кудикамо самосталније, него што је Србија. Али, упоредо с том „горњом” Србијом, која тако жури да живи животом политичке нације, постоји и она народна Србија која једино Русе сматра својим избавиоцима, својом браћом, она руског цара гледа као своје сунце, она воли Русе и верује им. Цитат ,Достојевски

ОДГОВОРИТЕ