Хајровићев гол за реми у Бечу!

Репрезентација Босне и Херцеговине на стадиону "Ернст Хапел" у Бечу ремизирала против Аустрије 1:1. Аустријанци повели голом Марка Јанка у 35. минуту, а након само три минута у наставку Изет Хајровић изједначио на 1:1.

Фудбал 31.03.2015 | 23:00
Хајровићев гол за реми у Бечу!

Први пут од 10. августа 2011. године, репрезентација БиХ ремизирала је у пријатељском мечу.

Посљедњи пут "змајеви" су меч без побједника, али и без голова, одиграли против Грчке, а сада су, након четири и по године, одиграли меч у којем се нису радовали, али ни туговали.

Све битно у двобоју са Аустријанцима десило се у размаку од петнаестак минута.

Први су до гола стигли фудбалери домаће селекције. У 35. минуту Златко Јунузовић пронашао је Марка Јанка, који лијепим ударцем са доноси предност својој репрезентацији.

На самом почетку другог полувремена, тачније у 48. минуту, данас одлични Изет Хајровић поставио је коначних 1:1, искористивши одличну асистенцију Мухамеда Бешића.

Имао је Хајровић и среће, с обзиром да је на путу ка голу лопта додирнула Маркуса Сутнера и преварила голмана Рамазана Ожчана, који је до тог тренутка био незапослен.

Иначе, до водећег гола Аустријанци су имали теренску иницијативу, али без озбиљне прилике пред голом "министра одбране" Асмира Беговића.

Измјене које је Мехмед Бажадревић направио на паузи уродиле су плодом, па су послије изједначења "змајеви" имали још неколико прилика да можда дођу и до побједе, али је изостала реализација.

Меша је у овом пријатељском мечу пружио шансу седамнаесторици играча, а у односу на побједу у квалификацијама против Андоре (3:0), од првог минута играло је пет фудбалера који нису започели меч у Андора ла Вели.

На крају, када се све сабере и одузме, по гол на обје стране и реми на крају најправеднији је исход меча, у којем су у неколико тренутака сијевале варнице на терену, али без озбиљнијих инцидената.

Као што се и очекивало, на стадиону "Ернст Хапел" у Бечу био је присутан велики број навијача БиХ, по незваничним процјенама преко 15.000.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гого

01.04.2015 07:50

Каква год да је ово је и наша репрезентација и ми Срби смо дио ње.Честитке момцима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

01.04.2015 09:51

Управо тако,све похвале за репрезентацију БиХ...!