Мајами: Тузланка у полуфиналу!

Немачка тенисерка Андреа Петковић прва је полуфиналисткиња WТА турнира у Мајамију, пошто је победила Каролину Плишкову.

Тенис 31.03.2015 | 22:20
Мајами: Тузланка у полуфиналу!

Петковићева је одиграла веома квалитетан меч против Плишкове коју је савладала резултатом 6:4, 6:2, после нешто више од 75 минута игре.

Она је још једном показала да воли да игра у Мајамију, пошто је пре неколико година дошла до полуфинала где је елиминисала Марија Шарапова.

Две тенисерке размениле су по брејк на старту, али је Немица још једном одузела сервис противници и одредила ток меча. Плишкова се поново вратила, али није могла да задржи добар ритам и Андреа је повела у сетовима.

Тада је сусрет и преломљен – десета играчица на WТА Туру направила је још два брејка у другом сету и рутински га привела крају.

„Играла сам веома добро од старта, али у почетку нисам могла да видим лоптицу због сунца на једној страни, па сам се мало мучила. Каролина је почела одлично да игра, а ја сам имала мало среће на крају првог сета, да би се у наставку меча много боље осећала“, рекла је Петковићева.

Она ће се борити за финале са победницом меча између Венус Вилијамс и Карле Суарес Наваро.

WТА турнир у Мајамију игра се за наградни фонд од 6.157.160 долара, а титулу брани Серена Вилијамс.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

позарница и спаљене куце

01.04.2015 07:04

И она је као и 95% Срба протјерана из Тузле, тако да је крајње лицемјерно дјевојку назвати "Тузланком".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миховил

01.04.2015 08:44

Крајње је лицемјерно нешто коментарисати у туђе име. Требала си прво провјерити, дали Андреа мисли као ти, која очито ниси Тузланка.