Мајами (М): Раонић тешко, испао Григор!

Украјински тенисер Александр Долгополов победио је Бразилца Томажа Белучија са 7:5, 6:4 у трећем колу турнира из Мастерс 1000 серије у Мајамију. Амерички тенисер Џон Изнер победио је деветог носиоца Григора Димитрова са 7:6 (7-2), 6:2.

Тенис 31.03.2015 | 15:40
Мајами (М): Раонић тешко, испао Григор!

Долгополов, тренутно 65. тенисер света, у осмини финала састаће се са Новаком Ђоковићем, који је савладао Стива Дарсиса са 6:0, 7:5.

Украјинац је претрпео брејк на самом старту и губио је са 5:3, али је од тог тренутка освојио седам везаних гемова и тако решио меч.

Новак је са Долгополовом до сада играо три пута и сваки пут је славио – 2011. на УС опену, годину дана касније у Монте Карлу и 2013. у Риму. Украјинац је некада био 13. тенисер на свету, висок је 180 цм, а у каријери је освојио две титуле.

Чинило се да ће Милош Раонић имати лак посао у судару са Шардијем – први сет је лако добио са 6:1, а у другом је при резултату 5:4 сервирао за меч. Међутим, тада се догодио пад концентрације који је скупо могао да кошта Канађанина, па се Шарди вратио у меч.

Иако је у следећем гему одсервирао три дупле грешке, Шарди је спасао две брејк лопте и повео са 6:5, да би у следећем гему срећно вратио ритерн на сет лопти, а Раонић је смеч послао у мрежу.

Момак рођен у Подгорици био је некарактеристично нервозан, често је гласно коментарисао грешке, а стекао се утисак да је Шарди ближи брејку у трећем сету – спасао је Раонић две брејк лопте, а још једном се нашао у неугодној ситуацији.

Ипак, Милош је издржао до тај брејка, а ту му је ривал помогао дуплом грешком већ у првом поену. При резултату 5:3 Раонић је сјајним ритерном дошао до три меч лопте, а онда и дошао до победе.

Следећи противник биће му Џон Изнер, који је у два сета савладао Григора Димитрова.

Свог противника у осмини финала добио је Нишикори – састаће се са Давидом Гофаном, који је победио Јержија Јановича са 6:4, 6:3. Пласманом у осмину финала Белгијанац је изједначио свој најбољи резултат на неком од Мастерс турнира, претходно је до четврте рунде догурао 2013. у Синсинатију, када је изгубио од Ђоковића.

При крају дана добили смо још један пар осмине финала, биће то меч у којем ћемо се нагледати дугих поена, пошто се састају Давид Ферер и Жил Симон. Ферер је победио Росола са 6:4, 7:5, док је Симон био бољи од квалификанта Алехандра Фаље са 6:3, 6:4.

У Изнеровом следећем мечу гледаћемо фестивал асова и вероватно врло мали број дугих поена, пошто ће му супарник бити Милош Раонић.

Оба досадашња меча са Канађанином Изнер је добио, оба истим резултатом – 7:6, 6:4.

Димитров је боље почео меч, одлучније и агресивније, па је већ у трећем гему створио две везане брејк лопте, додуше после дискутабилне судијске одлуке.

Линијски судија викнуо је ’аут’, челенџ је преправио његову одлуку, а судија Бернардес доделио је поен Димитрову јер је сматрао да је линијски судија касно донео одлуку и да није утицао на Американца.

Изнер је ту одлуку назвао “ужасном“, али она га је само додатно мотивисала, па је ’бомбама’ из сервиса преокренуо гем.

До краја сета није било шанси за брејк, мада је Димитров још једном извршио притисак на сервис противника. У тај брејку је Изнер дочекао својих пет минута – фантастично је сервирао, а при резултату 3:2 успео је два пута у низу да врати сервис и да дочека грешке Бугарина са основне линије.

Ту је први сет одлучен, а у другом смо видели мање драме – Изнер је се потпуно опустио, а Димитров је почео да греши, а није му много помогао на тренутак генијалности у петом гему.

Мајами, треће коло, горња половина жреба:
Кеи Нишикори – Виктор Троицки 6:2, 6:2
Александр Долгополов – Томаж Белучи 7:5, 6:4
Давид Гофан – Јержи Јанович 6:4, 6:3
Милош Раонић – Жереми Шарди 6:1, 5:7, 7:6 (7-3)
Давид Ферер – Лукаш Росол 6:4, 7:5
Новак Ђоковић – Стив Дарсис 6:0, 7:5
Жил Симон – Алехандро Фаља 6:3, 6:4
Џон Изнер – Григор Димитров 7:6 (7-2), 6:2

Коментари / 0

Оставите коментар