Ћићарито - потпуни пад у заборав!

Сезона на позајмици у Реал Мадриду већ сада се може прогласити најгором за Ћићарита Ернандеза од доласка у Европу.

Фудбал 31.03.2015 | 17:00
Ћићарито - потпуни пад у заборав!

Где си сада Ферги...

Репрезентативац Мексика Хавијер Ћићарито Ернандез (26) сигурно често помисли на легендарног стратега Манчестер јунајтеда, након чијег одласка у "пензију" је и његова каријера кренула низбрдо.

Ернандез је лета 2010. стигао на Олд Трафорд из Гвадалахаре и у прве три сезоне дао 50 голова на 117 наступа у свим такмичењима, што је импресивна цифра, ако се зна да је отприлике половину тих утакмица почео на клупи.

Осећао се важним чланом једне од најјачих екипа у Европи, допринео је освајању две титуле у Премијер лиги...

Онда је кормило Јунајтеда преузео Дејвид Мојес, што се показало потезом који никоме није донео добро, па тако ни Ћићариту. Наступио је на 35 мечева у свим такмичењима и постигао девет погодака. На први поглед и не делује толико лоше, али четири од тих девет дао је у Лига купу Енглеске, што је за "црвене ђаволе" такмичење трећеразредног калибра.

Важне утакмице играли су други.

И актуелну сезону почео је у црвеном дресу, али га се Луј ван Гал одрекао последњег дана прелазног рока, пошто је успео да доведе Фалкаа из Монака.

Ћићарито је позајмљен на годину дана Реал Мадриду, где је три деценије раније чуда правио његов славни земљак Уго Санчез, у тандему са Емилиом Бутрагењом. Међутим, Ернандез није (био) те среће...

"Моја ситуација је фрустрирајућа! Радим све што се тражи од мене, увек сам на услузи, дајем 100 одсто на тренинзима, али врло ретко добијам шансу да играм. Јесам део екипе, али нисам део оног најважнијег, а то су утакмице", пожалио се у интервјуу телевизији "Фокс спортс", приликом гостовања у Лос Анђелесу са репрезентацијом Мексика.

"На тренутке ми је самопоуздање ниско да ниже не може бити, али покушавам да будем расположен, због људи који су увек ту за мене и који ме подржавају".

Ернандез је у досадашњих 28 кола Примере заиграо на 13 мечева, али само једном у првој постави и то на гостовању Левантеу, средином октобра. Тада је Реал славио резултатом 5:0, уз гол и асистенцију Мексиканца.

"Када год је клуб веровао у мене, бројке су потврдиле да је то била добра одлука".

На 12 утакмица као резерва одиграо је укупно 126 минута, нешто више од 10 по утакмици, што је било премало да се конкретније наметне. Пре више од пет месеци, са два гола је довршио демолирање Депортива (8:2) на Ријазору и то је све.

Реал има опцију да га откупи на крају сезоне, што се највероватније неће десити, чак и ако Карло Анћелоти оде са Бернабеуа. Мораће да се врати на Олд Трафорд, где има још једну годину важећег уговора, али где га тренер не види у својим плановима.

Поставља се питање може ли некадашња Фергусонова "златна резерва" и наследник Оле Гунара Солскјера да поново пронађе себе и у којем клубу?

Да није заборавио да игра фудбал и даје голове, доказао је пре неколико дана, када је Мексику донео победу у пријатељском сусрету са Еквадором...

 

Коментари / 0

Оставите коментар