АБА казнила и Будућност и Партизан!

Челници АБА лиге одлучили о казнама због инцидената на мечу Будућност - Партизан. Подгорички клуб кажњен са 15.000 евра због лоше организације. Али, и Партизан плаћа - због изјаве Вујошевића о судијама.

Кошарка 30.03.2015 | 22:40
АБА казнила и Будућност и Партизан!

Бубрези, увредљиве поруке са трибина, упаљачи, физички контакт навијача Будућности и капитена Партизана Драгана Милосављевића, умало туча на полувремену... Све смо то гледали у "Морачи" у последњем колу лигашког дела АБА Лиге.

А недељу дана касније изречене су и казне. Новчане. И за један и за други клуб.

КК Будућност је укупно кажњена са 15.400 евра, а Партизан укупно мора да плати 6.200 евра. Од тога, 6.000 евра због изјаве тренера црно-белих Душка Вујошевића о судијама и суђењу.

Ево и "спецификације" казни:

- Због Због лоше организације утакмице (због контакта једног гледаоца и играча КК Партизан НИС, због уласка једног гледаоца у терен пре извођења слободног бацања, због претњи и застрашивања службених особа пре утакмице), КК Будућност је кажњена са 12.000 евра.

- Због бацања меких и тврдих предмета у терен (упаљачи, новац, флаша, животињски бубрег) и прекида утакмице у два наврата, КК Будућност је кажњена 3.000 евра.

Будућност, односно неколиција играча је кажњена са по 100 евра (Иван Паунић, Омар Кук, Планинић, Суботић), што због неспортског понашања, што због техничких грешака.

Гро казне која је изречена Партизану (6.000 евра) односи се на критику коју је Вујошевић упутио на рачун судија после утакмице. По 100 евра износе казне за Еду Мурића и Сашу Павловића, због техничке грешке и неспортског понашања.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

опет они

30.03.2015 20:56

Увијек једни те исти с... по спортским забавама па казу нас сви мрзе. Опаметите се...

ОДГОВОРИТЕ