Мајами (Ж): Серена и Симона лагано до 1/8-финала!

Серена Вилијамс и Симона Халеп пласирале су се у осмину финала турнира из Премијер серије у Мајамију без већих проблема.

Тенис 30.03.2015 | 15:00
Мајами (Ж): Серена и Симона лагано до 1/8-финала!

Прва тенисерка света, која на теренима Ки Бискејна брани титулу, препустила је 15-годишњој земљакињи Кетрин 'Сиси' Белис само два гема у дуелу који је трајао 42 минута – 6:1, 6:1.

С друге стране, Румунка је имала тежи задатак против Италијанке Камиле Ђорђи, али је тријумфовала такође у два сета. Први је решила брејком у деветом гему, док се у другом боље снашла у фестивалу брејкова – 6:4, 7:5.

Лагане пласмане у наредну рунду оствариле су и Американка Слоун Стивенс, која је у последњем мечу дана савладала Јохану Стивенс 6:4, 6:4, млада Швајцаркиња Белинда Бенчић тријумфом против Татјане Марије из Немачке 6:4, 7:5, као и Италијанка Флавија Пенета која је избацила Викторију Азаренку из Русије после два часа игре и два тај-брејка – 7:6, 7:6.

Анђелика Кербер из Немачке успела је да се врати после губитка првог сета од Викторије Азаренке, али је Рускиња узвратила на исти начин за коначну победу 6:3, 3:6, 6:3. Победу после три сета извојевала је и Сара Ерани из Италије, пошто је после преокрета савладала Гарбине Мугурусу из Шпаније 4:6, 6:4, 6:1.

Србија је у ноћи између недеље и понедељка остала без представника на Флориди, пошто је Забине Лисицки елиминисала најбољу српску тенисерку Ану Ивановић.

Коментари / 0

Оставите коментар