Анити Манчић престижна награда "Жанка Стокић"

Драмској уметници Анити Манчић јуче у подне на сцени Народног позоришта уручено је престижно глумачко признање „Жанка Стокић“.

Забава 30.03.2015 | 08:04
Анити Манчић престижна награда "Жанка Стокић"

- Анита је глумица са изванредним талентом, очаравајућим погледом који плени, лепотом која зна да буде и груба и нежна и даром и ставом којим потврђује да је срасла са позорницом - истакнуто је у образложењу жирија који је са Миром Ступицом на челу једногласно донео одлуку о овогодишњем лауреату.

Награђена глумица овога пута једва је смогла снаге да говори од превелике среће и узбуђења, због чега ни сузе није успела да суздржи.

- Јуче сам била на гробу Жанке Стокић и тада су сви моји велики говори пали. Гледајући у тај скромни споменик, размишљала сам о позоришној уметности, о тренутку и трајању једног уметника. Када су ми саопштили да сам лауреат, била сам затечена. Човек тада помисли да је сувише млад за тако велика признања. Међутим, ово је баш право време јер ова награда, осим части и радости, носи са собом и велику одговорност. Зато је најбоље добити је на врхунцу уметничке снаге, када можеш и да је оправдаш. Чињеница да сам постала једна од Жанкиних глумица потврђује да ни мој тренутак у овом времену није узалудан - рекла је Анита.

У пуној сали националног театра уметници Сека Саблић, Дејан Мијач, Мики Манојловић, Дејан Савић говорили су у Анитину част. У публици су били и Небојша Глоговац, Бранимир Брстина, Наташа Тапушковић, Христина Поповић...

Прошлогодишња добитница „велике Жанке“, глумица Мира Бањац, предајући статуу истакла је да је Анита добила награду у право време.

Мики Манојловић је истакао величину Аните као глумице и човека.
- Она је украс ове награде, она је подиже на виши ниво. Анита је првакиња свих позоришта. Поред њеног великог талента и умећа, кључ њене величине су сензибилност и људскост, које ретко ко поседује.

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар