АБА: Лорбек одговорио Дулету!

Председник АБА лиге одговорио на оптужбе Душка Вујошевића да лигу води група приватника сумњивог морала.

Кошарка 28.03.2015 | 22:00
АБА: Лорбек одговорио Дулету!

"Верујем да је на простору бивше Југославије компликовано организовати такмичење, али не видим са њихове стране никакав напор да се избегну предрасуде и поставе најкоректније судије. Јесам за регионално такмичење, јер је оно квалитетније од националних лига, али ову лигу води група приватника сумњивог морала",осврнуо се Душко Вујошевић незадовољан суђењем у Подгорици на утакмици која је одлучивала која ће екипа са друге, односно четврте позиције у плеј-оф Јадранске лиге.

На оштре критике тренера Партизана реплицирао је дан касније председник АБА лиге Радован Лорбек.

"У маниру АБА лиге никада није било да са својим клубовима и њиховим члановима разговара преко медија, тако да ни овога пута нећемо правити изузетак. Свесни смо да се приближава плеј-оф и да он са собом, због велике важности, доноси и велики притисак. Такође, потпуно разумемо да та тензија зна да доведе и до исхитрених реакција. Али, сигурно да руководство АБА лиге неће пасти под њихов утицај и на било који начин утицати да се поквари амбијент у коме ће бити одигран плеј-оф, као и ужитак који очекујемо да нам донесу мечеви који следе и који ће бити круна 14 сезоне АБА лиге".
Лорбек јеистакао да нико не може да сумња у интегритет и стручност службених лица АБА лиге и додао:

"У нашој организацији имамо најбоље арбитре Евролиге, можемо слободно да кажемо и у свету. Они у својим рукама имају много великих утакмица, фајнал форова, светских и европских полуфинала и финала. Тако да нема никакве дилеме по питању њиховог квалитета да изнесу мечеве плеј-офа. Без обзира на величину улога и притиске".

На крају излагања, Лорбек је апеловао на актере плеј-офа да такође ураде све што је до њих како би интерес кошарке био на првом месту.

"Понављам, потпуно разумемо притисак са којима се клубови суочавају. АБА лига ће учинити све што је до ње да организација буде на највишем могућем нивоу у складу са улогом и значајем плеј-офа. Али, клубови такође имају свој део одговорности. На крају крајева, сви смо свесни да само два клуба могу да прођу у финале и да шампион може да буде само један",нагласио је Радо Лорбек.

Коментари / 0

Оставите коментар