Пепе не игра против Србије! Добро или не?

Португалци остали без суба одбране, селектор Сантош на располагању има још тројицу штопера.

Фудбал 28.03.2015 | 09:40
Пепе не игра против Србије! Добро или не?

Португалци крију вести из репрезентације као змија ноге, али данас је порцурело да су и дефинитивно доживели озбиљан хендикеп уочи меча са Србијом. Угледни Рекорд је објавио да командант одбране Пепе неће конкурисати за тим против Орлова. Штопер Реал Мадрида је допутовао са лакшом повредом коју је зарадио у Ел Класику када га је средином другог полувремена заменио Варан.

Искусни штопер се прикључио репрезентацији на почетку припрема, али је претходна три дана радио одвојено и лакшим интензитетом. Данас је Пепе прикључен остатку тима и првих 15 минута тренинга који су били отворени за јавност је тренирао као и остатак екипе. Ипак, Рекорд открива да је Пепе прекинуо са радом чим је тренинг затворен за јавност, што се може протумачити као покушај Португалаца да заварају Србе.

Шансе да дефанзивац Краљевског клуба заигра против Орлова су минималне, а селектор Фернандо Сантош на располагању има још тројицу играча који конкуришу за две штоперске позиције. Једна је резервисана за Бруна Алвеша из Фенербахчеа који је у досадашњем делу квалификација углавном био део штоперског тандема са Пепеом. Међутим, остаје дилема ко ће играти уз Алвеша.

У конкуренцији су ветеран Рикардо Карваљо и Саутемптонов порвотимац Жозе Фонте. Карваљо се вратио у национални тим прошлог лета када је Сантош преузео селекторску палицу, пошто је три године био ван тима због сукоба са бившим селектором Паулом Бентом. Одиграо је два квалификациона меча у тандему са Пепеом, а против Француске је заменио Алвеша на полувремену.

Иако има 36 година, Карваљо је и даље у доброј форми и стандардан је у првој постави Монака. Ветеран Кнежева је у великој предности да буде партнер Алвешу у штоперском тандему у односу на Фонтеа који је до сада уписао само један меч у португалској репрезентацији и нема неко нарочито искуство упркос томе што је стуб одбране Суатемптона.

Коментари / 0

Оставите коментар