Видео: Видара у идеалном тиму ПЛ свих времена!

Велико признање за српског аса: Видић у идеалном тиму Премијер лиге свих времена! Овако су у претходне 23 године бирали професионални играчи највишег ранга енглеског фудбала.

Фудбал 27.03.2015 | 08:00
Видео: Видара у идеалном тиму ПЛ свих времена!

Познато је да играчи помно ослушкују јавност, која понекад претерује у хвалоспевима, али и критикама на њихов рачун, међитм комплимент који се добије од својих колега, посебно оних који играју за противнички тим, има посебан значај. Од оснивања Премијер лиге 1992. године до данас прошле су 23 године, а у свакој сезони професионални играчи су бирали идеалан тим године.

Енглески медији су сумирали те податке и на прилично једноставан начин изабрали најбољи тим свих времена највишег професионалног ранга енглеског фудбала. Играчима је бројано колико су се пута налазили у идеалном тиму Премијер лиге од сезоне 1992/1993. до сезоне 2013/2014, а место у идеалних 11 нашао је и српски ас и бивши капитен Манчестер јунајтеда Немања Видић, који се четири сезоне налазио у најбољем тиму године.

ЕДВИН ВАН ДЕР САР

Велика легенда Манчестер јунајтеда апсолутно је заслужено нашла место у иделаном тиму, иако је имала озбиљну конкуренцију у Петеру Шмајхелу. Холанђанин је проглашаван за најбољег 2007, 2009. и 2011. године и сматра се једним од најзаслужнијих за шампионске титуле у завршници претходне деценије када је вођена жестока битка са Челсијем.

ГЕРИ НЕВИЛ

Срце и душа Манчестер јунајтеда и човек који је био део шампионских похода Црвених ђавола током деведесетих година прошлог века и почетком новог миленијума. Без обзира што није имао неку претерано јаку конкуренцију на својој позицији, Невил је дуго сматран за једног од најбољих десних бекова на свету. У иделан тим Премијер лиге уврштен је шест пута - 1996, 1997, 1998, 1999, 2005 и 2007. године.

РИО ФЕРДИНАНД

На овој позицији је била жестока конкуренција, али су своје место у иделаном тиму нашли штопери Манчестер јунајтеда. Први Рио Фердинанд, који је се шест пута нашао у иделном тиму, први пут 2002. године када је прешао из Лидса у Манчестер јунајтед, а последњи 2013. године када је практично одиграо своју последњу сезону на високом нивоу у Премијер лиги.

НЕМАЊА ВИДИЋ

Колико је био важан део Манчестер јунајтеда током осам проведених година на Олд Трафорду, довољно говори да је од сезоне 2010/2011. носио и капитенску траку једног од највећих клубова на планети. Један од најдоминантнијих штопера у историји Премијер лиге у иделаном тиму се нашао четири пута - 2007, 2008, 2009 и 2011. године.

ЕШЛИ КОЛ

Садашњи првотимац Роме полако се ближи крају каријере, али је у Премијер лиги током прошле деценије оставио изузетно дубок траг. Многи на Острву су га својевремено, посебно док је носио дрес Арсенала, проглашавали најбољим левим беком Енглеске свих времена. У иделном тиму се нашао - 2003, 2004, 2005. и 2011. године.

КРИСТИЈАНО РОНАЛДО

Иако је свој врхунац достигао тек у Реалу из Мадрида, где је постао права машина за постизање голова, начин на који је Кристијано Роналдо играо у дресу Манчестер јунајтеда остаће заувек упамћен. Португалац се четири пута заредом нашао у иделном тиму (2006, 2007, 2008 и 2009) након чега дошао тренутак за одлазак у Краљевски клуб.

ПАТРИК ВИЈЕРА

Можда и најбољи играч средине терена који је икад крочио на Острво. Беспрекорни везиста је имао све, играо је подједнако добро и у офанзиви и у дефанзиви и постао права легенда чувеног Хајберија. Висок, довољно брз и изузетно снажан, понекад је деловало као да му је немогуће одузети лопту. Између 1999. до 2004. шест пута узастопно је био у идеалном тиму.

СТИВЕН ЏЕРАРД

Иако је на овој позицији потиснуо феноменалне асове као што су Пол Сколс и Френк Лампард, легендарни капитен Ливерпула Стивен Џерард апсолутно заслужено је нашао место на овој листи. Иако није успео да освоји ни један шампионски трофеј, Стиви Џи је у иделан тим Премијер лиге изабран чак седам пута. Први пут још 2001. године, а последњи прошле сезоне.

РАЈАН ГИГС

Легенда над легендама, играч који је срушио све рекорде Премијер лиге и ас који ће заувек остати забележен у историји Манчестер јунајтеда. Гигс је шест пута био уврштен у иделан тим највишег ранга енглеског фудбала, а чињеница да је између првог (1993) и последњег избора (2009) прошло 16 година доволњо говори о томе колико је дуго трајао у енглеском фудбалу.

АЛАН ШИРЕР

Најбољи енглески нападач с краја прошлог века. Освојио је шампионску титулу са Блекберном 1995. године, а на Европском првенству 1996. био је најбољи стрелац у дресу Гордог албиона. У идеалном тиму године нашао се шест пута. Први пут 1993, а последњи десет година касније.

ТИЈЕРИ АНРИ

Још један из редова француских асова који ће заувек остати у срцима навијача Арсенала. Од 2001. и 2006. године Анри је шест пута узастопно био биран у идеалан тим Премијер лиге, после чега је преао у Барселону и на изузетно високом нивоу одиграо још три сезоне. Најбољи играч Премијер лиге био је два пута узастопно 2001. и 2002. године.

Коментари / 0

Оставите коментар