Колико кошта предсједничка бол?

Предсједник Републике Српске Милорад Додик вријеђао је кога је стигао, највише новинаре, али не само њих. Тјерао их је са пресс конференција, желио им је да добију срчане ударе, вријеђао их је како је стигао, псовао их је и омаловажавао у свакој прилици.

Република Српска 25.03.2015 | 22:18
Колико кошта предсједничка бол?

Многи које је Додик вријеђао никада нису реаговали. Нису га тужили, нажалост. Са друге стране, Додик је, као увријеђена снаша, непрестано потезао оптужбе у намјери да заштити свој недодирљиви лик и још недодирљивије дјело...

Додик је у августу прошле године тужио лидера Српске демократске странке Младена Босића за клевету. Прво рочиште заказано је за 8. април у 11 сати, а Додик од Босића тражи новчану накнаду за претрпљену душевну бол од 10.000 марака.

Додик је Босића тужио зато што је лидер СДС-а рекао да је актуелни предсједник Републике Српске украо милионске износе. Другу оптужбу, ону о килограму злата за које је Босић својевремено тврдио да је Додику поклонио руски тајкун Олег Бурлаков, Додик није помињао.

Више пута тужио ФТВ

У јуну 2013. године Додик је тужио и адвоката из Гацка Раденка Тодоровића након прилога који је емитован на БН телевизији. Додик је Тодоровића оптужио за клевету због изјаве у којој је локалне тајкуне браћу Вученовић довео у везу с властима Републике Српске и Додиком. Истог дана када је рекао да су Вученовићи "државни људи" и да су уништили два предузећа, а међу њима и чувено гатачко "Планинско добро" које је постојало од 1856. године, тужен је за клевету. Додик је и тада тражио 10.000 КМ.

Федерална телевизија, Бакир Хаџиомеровић и Слободан Васковић вјероватно и не знају колико их је пута Додик тужио. Више од десет пута свакако. Сваки пут тражећи накнаду за претрпљену душевну бол. Тако је Додик у децембру 2007. године, док је још био премијер Републике Српске, тужио Телевизију Федерације БиХ и уредника и новинара политичког магазина "60 минута" због оптужби на његов рачун за криминал и корупцију.

Додик је тада у образложењу тужбе навео да су му емитовани прилози у том политичком магазину нанијели "душевну бол" и тражио је на име одштете близу 25.000 евра. Тужба је поднесена надлежном сарајевском суду против уредника емисије Бакира Хаџиомеровића и новинара Слободана Васковића. Додикова тужба односи се на прилог у којем се наводи да је Додик, као најутицајнији српски политичар у БиХ, одговоран за убиство Милана Вукелића, који је указивао на неправилности и корумпираност Градске управе у Бањалуци, коју контролише Додиков СНСД.

У новембру 2008. године Влада Републике Српске је Тужилаштву БиХ упутила тужбу против првог замјеника високог представника Раффија Грегоријана због "континуираног рада против Републике Српске", као и против више тужилаца и судија, те помоћника директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) Драгана Лукача. И тада у улози премијера, Додик је рекао да Влада Републике Српске "има право да се брани на начин како то мисли".

Тужен и Транспаренцy Интернатионал

Премијер Додик поднио је у мају 2009. године приватну тужбу против дописнице агенције Бета из Бањалуке Љиљане Ковачевић за клевету, захтијевајући одшету од 15 хиљада конвертибилних марака. У тужби поднесеној Основном суду у Бањалуци наводи се да је Љиљана Ковачевић “објавила неистините чињенице” да је против премијера Републике Српске Милорада Додика и још неколико особа подигнута кривична пријава којом се терете да су "нанијели штету буџетима БиХ и Републике Српске у износу од 145 милиона КМ". Директор СИПЕ је потврдио да је поднесена кривична пријава против Додика, али тадашњег премијера Републике Српске то није омело да констатује да га је Ковачевић “на врло груб и злонамјеран начин оклеветала”.

Додик је тужио и бх. огранак организације Транспаренцy Интернатионал, тврдећи да она намјерно износи нетачне податке о финансијским одлукама Владе Републике Српске.

Непосредни повод за подношење тужбе против ТИ био је извјештај те организације о "надуваним” трошковима градње новог сједишта Владе Републике Српске у Бањалуци, који су с почетних тридесетак милиона конвертибилних марака повећани на више од 200 милиона.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

дивља јабука

25.03.2015 21:52

Једног дана ће се сви питати како је све ово у РС било могуће. Да један човјек држи РС у свом џепу и то не седмицу дана него 15 година, да корупација нарасте до неслућених размјера, да овај народ покаже све своје негативне особине. Питам се да ли постоји масовна хипноза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивље јагоде

25.03.2015 23:06

Дивља јабуко, немој себи постављати тако велика питања.Господин Додик је у великој психо-кризи.

Name

ГАСТАРБАЈТЕР

25.03.2015 22:49

НИЈЕ ВАЖНО КАКО СЕ ПОНАША МИЛОРАД ДОДИК. ВАЖНО ЈЕ КАКО СЕ ПОНАШАЈУ СВИ ОНЕ "ЈАКО ВАЖНЕ" ОСОБЕ ОКО ЊЕГА НА КОЈИМА ПОЧИВА СВАКИ СИСТЕМ, А КОЈЕ СУ ЗБОГ МАЛО СИТНИША У ЏЕПУ И ЖИВОТНЕ ЉЕНОСТИ ИЛИ ЛАГОДНОСТИ ОД ПРОСЈЕЧНОГ СТУДЕНТА ПОЛИТИЧКИХ НАУКА ИЗ БИВШЕГ СИСТЕМА И ЧОВЈЕКА НЕСКРИВЕНИХ И ОПАСНИХ АМБИЦИЈА НАПРАВИЛИ НАКАРАДУ ОД ПРОСТАКЛУКА, НЕОБРАЗОВАНОСТИ И НЕКОМПЕТЕНЦИЈА, ЧИЈЕ ТЕШКЕ ГРИЈЕХОВЕ И ГРЕСКЕ ТРЕБА ДА ПЛАТИ САВ СРПСКИ НАРОД И ЊЕГОВА ТУЖНА ЗАЈЕДНИЦА ЗАПАДНО ОД ДРИНЕ... ОПРОСТИ МУ БОЖЕ, МИСЛИМ ЊЕМУ, МИЛОРАДУ ДОДИКУ, А ОВЕ ЊЕГОВЕ НАКАРАДНЕ ИНДИВИДУЕ ОД ТРАБАНАТА ОДМАХ ПОСАЉИ У ДЕВЕТИ КРУГ ПАКЛА... ОНИ СУ НАЈВИСЕ КРИВИ ШТО СЕ УОПСТЕ И ДЕСИО СЛУЦАЈ МИЛОРАД ДОДИК

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

26.03.2015 09:41

Бице да си потпуно у праву, добро он али сви они полтрони и мисеви и необразовани тајкуни око њега су гори од најгорег.

Name

Брод

25.03.2015 22:57

Народ глуп,примитиван недорастао демократији, дрекавац сиров и бахат, мислим да ће ово трајати још 15 година и да ће дрекавац завршити као Мубарак, по старе дане затвор и робија. Какав народ таква власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

25.03.2015 23:21

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

остоја

26.03.2015 08:33

Писе ти у тексту

Name

борац

26.03.2015 05:01

А засто не би кад има приватни суд и добија све спорове и то је нацин да се људи опљацкају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

27.03.2015 16:59

Кадија те тужи, кадија ти суди...

Name

немогуце

26.03.2015 05:05

Он свакога вриједја по свим основама и опет их тужи,немогуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

снс

26.03.2015 06:02

Јос мало има да тузи, све. Сви су против њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сека

26.03.2015 06:36

Па наравно да це тузити,ако га неко омаловазава и износи неистину.Ти новинари коју су омаловазавани и вриједјани засто нису тузили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

26.03.2015 06:42

Он ће тужити и суд ако треба?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

26.03.2015 06:51

Хм како ли је правосудју да брзо заказе роцисте, а у Мркоњиц Граду морате цекати по три године да се заказе прво роцисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гггг

26.03.2015 07:19

Све политичаре смјенити. Све од реда. САМО НЕЗАВИСНА РЕПУБЛИКА СРПСКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цезар

26.03.2015 07:44

ДОДИК ЈЕ СВУ ВЛАСТ УВЕЗАО. А СТО ГА СПОМИЊЕТЕ? ОД МУКЕ СТО ВАС НЕМА У САВЈЕТУ МИНИСТАРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрПига

26.03.2015 07:48

Није му лако. Ко тоне и за сламку се хвата. Јос мало па це тузит и родитеље сто су му нанијели дусевну бол сто су сп...бу попут њега родили. Мозес како хоцес ал нецес моци докле хоцес !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрен

26.03.2015 07:53

Зна ли он колико кошта глад и биједа за пропали народ, којим диригује толике године, које су се отегле у овом животном хаосу и безнађу, дугом као вијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

26.03.2015 08:28

Знас ли ти имењаце колико коста јад, и биједа коју си ти са својим трабантима нанио овом народу, урусио си све сто си могао????

ОДГОВОРИТЕ
Name

љиљана

26.03.2015 08:44

Гласали сте сада гледајте и гладујте

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГФФ

26.03.2015 10:29

И ти си гласала.

Name

Марко

27.03.2015 13:02

Сто се тице крилатице "Гласали сте па сад трпите" мислим да не стоји, јер се то све мозе лијепо настимати. Према томе градјани не сносе одговорност за манипулације бирацких одбора.

Name

видовитаВанга

26.03.2015 10:39

Милораду Додику је дошао крај, у свим обзирима,и не помаже му што стоји уз Вучића, Николића....Милорад Додик остаје записан у небесеима, као највеће зло Републике Српске. Ако има Бога, а кажу, да га има, онда ће се Бог побринути, да све што је покрао он и његови тајкуни, буде одузето!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

26.03.2015 11:41

И тако, мало по мало, Додик се богати и сакупља милионе КМ, бас као онај виц: двије по двије маркице, па се накупило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трибун-тракториста

27.03.2015 10:48

Драго ми је што наш мили прсеједник срља као и Тадић и његова ДС у Србији у исти клише, сцена мало другачија и на крају ће завршити као алиас српски кенеди како су прозивали Тадића. Ово шта раде како изгледа, какве су нам шансе, прогнозе на дијагнозе треба добро упамтити да се као образац и један жалостан пројекат дуго изучава. Напокон честитам американцима који су га на тенковима са 2 посланика устоличили на мјесто премијера мислим да су и они поооприлично одушевљени његовим резултатима напросто ништа не морају да раде. Чуди ме како нема у нас ни у најави стварања једног Вучића са ову страну Дрине да коначно отера ову ЦРВЕНУ КУГУ којом су вешто заразили српски народ. Знам само једно тешко ономе и свима нама нека је Бог на помоћ док нам овакви предсједници предсједавају, и премијери са купљеним папкарима владају гдје сви знају све и никога за то није брига. Ђе је понос, ђе се даде чојство, ђе сатрашмо сами себе за шаку сребрењака. Срамотно до вијека гледају ли се бар некада у огледало ни то не смију

ОДГОВОРИТЕ