Власт Српске је озаконила дискриминацију

Народни посланик и лидер Народног демократског покрета Драган Чавић рекао је да је власт у РС нацртом закона о измјенама и допунама Закона о фискалним касама легализовала дискриминацију у РС.

Република Српска 06.03.2015 | 19:20
Власт Српске је озаконила дискриминацију

"Измјенама и допунама закона о фискалним касама Влада РС ће казнити све оне који су до сада уредно плаћали све своје обавезе, а наградиће све оне који годинама избјегавају плаћање пореза и доприноса. Власт жели да укине фискалне касе таксистима, али не свим, него само оним које је Милорад Додик уочи избора окупио у ресторану бањалучке Угоститељске школе и обећао им укидање фискалних каса уколико му помогну у предизборној кампањи", истакао је Чавић.

Он је додао да је Закон о фискалним касама сувишан и да га треба укинути, јер многе фирме блиске власти не издају фискалне рачуне, док се малим предузетнициима затварају локали уколико то не раде.

"Према Закону о фискалним касама све здравствене установе, без обзира на власничку структуру, морају издавати фискалне рачуна. Ситуације је данас сљедећа: ниједна државна здравствена установа не издаје фискалне рачуне, јер је својевремено министар здравља Ранко Шкрбић то укинути усменим декретом и изјавом 'Закон, то сам ја', док све приватне клинике, болнице и амбуланте морају издавати рачуне", истакао је Чавић.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Брод

06.03.2015 19:04

Народ воли фискалну касу, она се зове СНСД, КАКО ДРУКЧИЈЕ РАЗУМЈЕТИ ИЗЛАЗНОСТ НА ИЗБОРЕ А И РЕЗУЛТАТ ОД ОНИХ КОЈИ СУ ИЗАШЛИ. САД ГЛАДУЈ И РАЗМИШЉАЈ КАКО ДЈЕЦУ ПОСЛАТИ ИЗ ПРОКЛЕТЕ АВЛИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миломир

06.03.2015 19:29

Драгане прави си посланик свака ти част само их именом прозивај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сина

06.03.2015 20:07

Није истина поједине здравствене дрзавне установе издају фискални рацун, бас су приватне у подредјеном полозају поготову оне које имају уговор са Фондом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

06.03.2015 20:33

Боље икад него никад-укидање физике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Касумовиц казе

06.03.2015 21:28

Бивши замјеник министра финансија Босне и Херцеговине Фуад Касумовић открио је у интервјуу за новинску агенцију Патриа да је државни министар финасија и трезора БиХ Никола Шпирић узео 2,5 млиона КМ тешко мито од бизнисмена Илије Студена, и то у вријеме док је био предсједавајући Вијаћа министара БиХ. Касумовић је рекао да му је ове шокантне детаље признао човјек из самог врха СНСД-а, односно један од најближих Шпирићевих и Додикових сарадника, након што, претпоставља Касумовић, није добио дио који му је био обећан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

06.03.2015 22:10

Твоје изјаве су јадне,све сваљујес на легалну власт а био си на целу РС,где су ти резултати? Такви као сто си ти, теско це бити народу за зивот, јер слусајуци тебе испаде све црно,и по теби нико није "нормалан" само ти. Немас ниста паметно да казес а поготово ста знас да урадис за свој народ, који те подрзао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

васкрсија

06.03.2015 22:23

Свака цаст за посланика Цавица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ништа од фотеље

06.03.2015 22:45

Мсм да нема шансе да ће Савез за промјене у фотеље сарајевске јер је и више него очигледно да је ДФ (партија под апсолутном контролом странаца) добила миг да руши ту коалицију јер једноставно нема капацитет, ентитетски вето држи побједник избора у РС СНСД а не Бакиров "побједник" и миљеник СДС + трабанти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре за МАРКО

07.03.2015 06:04

МАРКО МОРА ДА СИ ТИ ДОДИКОВ И ДА СУ ТИ СВИ НА БУДЗЕТУ ПА ТИ ЦАВИЦ НЕ ВАЉА НАВЕДИ ИЈЕДНУ АФЕРУ ЗА ЊЕГА. ЦОВЈЕК ЈЕ ПРИРОДНИ ГОСПОДИН ЈАСАН ГЛАСАН И СА АРГУМЕНТИМА, А ТО ВАМА ДОДИКОВЦИМА СМЕТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојковиц Симо

07.03.2015 06:49

Препоруцујем сваком родитељу да гледа како да своје дијете посаље ван из овог проклетства званог БиХ-састављеног од 2 ентитета, од РС и ФБиХ. Ако сам ја изгубио 24 године зивота гледајуци исте странке и фаце и дан данас како хоце да ми помогну, а ја све сиромаснији, а они све гојазнији-у медјувремену су ме зарад националних интереса (њиховог профита, сто ратног, сто поратног) посвадјали с првим комсијама и сусједима- моје дијете не мора и неце. Нек им само остану пензионери, па нек их представља онај продани Илија Стеванцевиц Папак и сви це битит сретни, дјеца це имати, на другом мјесту наравно, извјеснију и свјетлију и сигурнију будуцност, а они који су од 91. бирали ову несрецу сто нас је снасла, ето им нек њима владају Папци и они сто купују Папке и оне сто у цисто бијелим цизмама обилазе, возеци се хеликоптером који бива насим парама натанкан- умјесто да те паре буду утросене у помоц- унесрецене људе у поплављеним подруцијима. Свака вам цаст!!! Такве сте власти биле, од 91. до данас, да би вас цовјек могао само позељети свом највецем дусману.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХМ

07.03.2015 11:00

Ја још нисам доживео да ми приватна клиника изда фискални рачун??? Чавић мора да се лечи у Цириху.

ОДГОВОРИТЕ