НБА: Побиједио леукемију, па донио срећу Булсима!

Кошаркаши Чикага победили су Оклахому са 108:105, док је Портланд убедљиво савладао Далас са 94:75 у ноћи између четвртка и петка.

Кошарка 06.03.2015 | 13:20
НБА: Побиједио леукемију, па донио срећу Булсима!

Поново је сам "цепао мрежицу" Вестбрук у одсуству Дуранта, после четири трипл-дабла у низу постигао је 43 поена уз осам скокова и седам асистенција, али је овај пут његов учинак био недовољан Оклахоми.

Имао је подршку Ибаке (25 поена и девет скокова), док је Чикаго са четворицом веома расположених играча, Гасолом (21 поен, 12 скокова), Данливијем (21 поен), Миротићем (26) и Муром (19) дошао до тријумфа.

Иако је Вестбрук чак 19 поена постигао у трећој деоници за вођство Оклахоме, Миротић је у завршници преломио тројком и слободним бацањима, после којих је и Мур постигао тријумфалну тројку. Али, то није било све.

Уз паркет је поново био Крег Сегер. После 11 месеци борбе против леукемије, чувени репортер, познат и по необичном стилу облачења, поново је привукао пажњу љубитеља кошарке.

"Захвалан сам Богу, пробудио сам се јутрос као да је први дан школске године. Дугих 11 месеци сада су иза мене. Имао сам срећу да сам имао праву негу добрих лекара, сада сам мало мршавији, па сам зато и морао да пронађем нову одећу, старе ствари ми више не стоје баш најбоље. Много волим Булсе, Чикаго ми значи, као и повратак овде, па сам морао да узвратим. Зато је и комбинација црно-црвена, можда ће ме неки помешати са маскотом Бенијем", рекао је Сегер.

У другом мечу, Портланд је био убедљив уз 17 поена Олдриџа, 15 Батума, 14 Лиларда и 13 Лопеза. Са друге стране, Рондо је био на корак до дабл-дабла са 10 поена и девет асистенција, док су Елис и Стодемајер били најефикаснији са по 12 поена.

Коментари / 0

Оставите коментар