ЕЛ: Звезда - Макаби 89:76, реакције

Након победе над Макабијем са 89:76 у 9. колу Топ 16 фазе Евролиге, тренер Звездиних кошаркаша Дејан Радоњић је нагласио да би црвено-бели могли да се боре за титулу првака Европе када би стално играли као у последњој деоници овог дуела са шампионом "старог континента". Гај Гудес, тренер Макабија из Тел Авива, истакао је да је његов тим заслужено изгубио од Црвене звезде Телеком.

Кошарка 06.03.2015 | 12:40
ЕЛ: Звезда - Макаби 89:76, реакције

"Обећали смо да ћемо дати све од себе и, упркос великом умору играча, Звездашима смо поклонили победу над прваком Европе. Макаби је дошао са амбицијом да слави, јер су објективно у борби за врх табеле и сваки тријумф може да им омогући предност домаћег терена чега смо били свесни. Спремали смо се са жељом да их савладамо. Хвала публици на феноменалном амбијенту и која нас је носила у кључним тренуцима и омогучила да заједно славимо велику победу", рекао је Радоњић и потом се осврнуо на ток меча:

"Добро смо почели, а онда дозволили ривалу да стекне предност у првој четвртини иако је све друачије требало да буде. У наставку је игра била довољно добра да је у тим тренуцима требало да стекнемо већу предност. Имали смо проблема са скоком, промашили неколико зицера, али и поред тога ушли са плус четири у друго полувреме. Имали смо затим један пад, јер је немогуће да га не буде против првака Европе. Чак је то требало и у дужем периоду да буде, али смо ушли у завршницу да можемо да стигнемо предност. Одиграли смо изванредно у последњој деоници, имали одличан баланс спољне и унутрашње линије, са квалитетним решењима када је било најпотребни и чак убедљиво славили, због чега је задовољство веће. Када је изгледало да немамо енергије нити добра решења, вукли смо сјајне потезе, бацали су се по терену и извукли борбеност која их је красила целе сезоне".

Радоњић је посебно похвалио једног играча:

"Бранко Лазић. Желим да га похвалим, у Купу је дао све од себе без тренинга и сада му дајемо и више времена како би био спреман за финиш сезоне. Дангубић је играо под болом и покушаћемо да то санирамо у наредним утакмицама. У АБА лиги је обезбеђено прво место и у Евролиги желомо да будемо на максималном нивоу, и желимо да дођемо до оптималног статуса половином априла. Сада смо читав меч били добри... Генерално је одличан утисак урађеним (у овом такмичењу), могли смо да доијемо још неку утакмицу, а могли смо можда да изгубимо од Лаборала или Валенсије и будемо "слободни", али мислим да је боље да играмо сада са Макабијем и добијемо га, него да смо имали тренинг у ово време. Да можемо да играмо (стално) као у последњој четвртини, онда бисмо се борили за првака Европе. Што не кажем да се неће десити за пет, шест година", рекао је Радоњић и похвалио и Марка Тејића јер је "дао чврстину и квалитетан допринос у фази одбране" те од њега очекује "да буде такав до краја сезоне, а да следеће преузме још већу улогу".

"Честитам Звезди, пре свега на игру у последњој четвртини, била је то изванредна игра и то након нашег вођства од осам разлике", рекао је Гудес после последњих десет минута, током који су црвено-бели направили серију од чак 20:9.

"Нисмо могли да нађемо тројке иако смо имали отворене шутеве, знали смо да нас чека тежак меч и да се тешко постижу поени у Арени. Са друге стране, Звезда је одлично шутирала тројке, чак 44 одсто (13/29). Имали смо много проблема у рекету са Марјановићем који је имао чак 19 поена и 17 скокова. Изненадили су нас снагом у последњој деоници, за нас је била четврта утакмица у шест дана и у последњој четвртини недостајала нам је снага", рекао је стратег "поноса Израела" и осврнуо се на атмосферу коју су приредиле "делије":

"Сјајна атмосфера, навијачи су дали додатну снагу Звезди која је заслужила победу. Одлична лекција за нас како треба играти против агресивне екипе. Они немају такмичарских амбиција због позиције на табели, али су се борили за навијаче и победу".

Маркус Вилијамс је са три тројке у последњој четвртини покренуо Звездин велики преокрет против првака Европе, који јој је и донео серију од 20:0 за тријумф над Макабијем од 89:76 у 9. колу Топ 16 фазе Евролиге. Ипак, после меча - хвалио је неког другог.

"Мислим да је за овакав исход, пре свега четврте деонице, најзаслужнија наша одбрана, јер смо имали неколико одличних 'заустављања' у серији, а у нападу... У нападу смо лопту просто давали момку који нам је кључни играч целе сезоне, Бобију (Марјановићу). Поентирао је, скакао, доминирао. Уз њега, и добру оддрану, дошли смо до овог резултата", рекао је амерички интернационалац.

Вилијамс је меч са Макабијем завршио са 17 поена (тројке 5/8), 7 скокова, 5 асистенција и две "крађе", Марјановић је дао 19 поена и имао чак 17 скокова, а Никола Калинић је уз 14 поена остварио и по три скока и асистенције, уз једну освојену лопту.

Коментари / 0

Оставите коментар