ДК: Ђоковић - Делић сутра на старту!

У Краљеву у петак почиње дуел Србије и Хрватске у првом колу Светске групе Дејвис купа. Најбољи тенисер света први на терену против Мате Делића.

Тенис 05.03.2015 | 14:20
ДК: Ђоковић - Делић сутра на старту!

Србија ће започети меч против Хрватске у првом колу Дејвис купа дуелом Новака Ђоковића и Мате Делића, који ће у петак од 13 часова одмерити снаге у првом сусрету сингла у Краљеву.

После њих на терен ће изаћи Виктор Троицки и Борна Ћорић, одређено је жребом у биоскопској сали у Краљеву.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и тренутно 158. са АТП листе Мате Делић никада раније нису одмерили снаге. И Виктор Троицки, 41. играч света, и Борна Ћорић (61. на АТП листи) такође се нису сусретали до сада. Занимљиво је да Новак никада до сада није играо ни против Борне Ћорића, у одсуству Марина Чилића најбољег тенисера Хрватске, баш као ни Виктор Троицки против Делића.

У суботу, од 14 сати на програму је дубл за који су пријављени Ненад Зимоњић и Виктор Троицки за Србију, односно Франко Шкугор и Марин Драгања за Хрватску.

Последњег дана такмичења, у недељу од 13 сати, играће се преостали појединачни мечеви Новак Ђоковић - Борна Ћорић, а затим Виктор Троицки - Мате Делић.

Победник меча у Краљеву у четвртфиналу Светске групе, од 17. до 19. јула, играће са бољим из меча Аргентина - Бразил, који се игра у Буенос Аиресу.

Поражени из дуела Србија - Хрватска ће играти у плеј-офу за опстанак у Светској групи.

 

Коментари / 0

Оставите коментар