У порасту водостаји Дрине и Саве!

Према јутрошњим подацима, усљед падавина, дошло је до благог пораста водостаја ријеке Дрине у Семберији, гдје је проток повећан неких сто кубика и износи 240 цм, а редовна одбрана је 450 цм, што значи има још простора да се приме додатне количине воде, изјавио је за БН ТВ Драго Ристић, шеф Одсјека за цивилну заштиту Града Бијељине.

Република Српска 05.03.2015 | 09:47
У порасту водостаји Дрине и Саве!

Порастао је и водостај ријеке Саве у нешто мањем обиму у односу на претходне дане, односно 11 цм. Последњи забиљежен водостај јутрос је плус 535 цм на водомјерној станици Рача, а редовна одбрана је плус 650 цм.

Када су у питању бујичасти водотоци, тренутно с обзиром на мање количине падавина које су биле у току јучерашњег дана није дошло до знатнијег пораста водостаја, али данас имамо најаве нешто јачих и обилнијих падавина и сигурно је да ће прво доћи до пораста мањих бујичастих ријека, а током сутрашњег дана и за викенд и ријека Дрине и Саве, каже Драго Ристић.

“Ми смо сходно овим најавама поступили по нашем плану приправности и плану заштите и спасавања тако да смо издали саопштење становништву. То је једна од првих мјера, систем раног упозоравања. Такође смо предузели и остале мјере приправности и ставили у приправност наше јединице. Затим предсједнике савјета мјесних заједница обавјестили о потенцијалној опасности, тако да се предузму најнеопходније превентивне мјере заштите. Ово нема за циљ ширење панике, него да се повећа будност и приправност у случају да дође до изливања поготово у мањим насељима која се налазе непосредно уз бујичасте водотоке. Ми ћемо и даље пратити стање и по потреби предузимати одговарајуће мјере”, поручио је Ристић.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

тицијан

05.03.2015 09:29

Одлично! Важно је да сте издали саопштење становништву да ће бити поплављени. Да се зна. На томе смо Вам много захвални. (мјештани Јање, Амајлија, Новог, ..)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Откуд ова вода одје?

05.03.2015 09:33

Вријеме да се обуку бијеле чизмице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бродјанка

05.03.2015 09:55

Мене брине Сава код Брода. Зна ли неко несто званично?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тиберије

05.03.2015 12:13

СДС Бијељине је обећао направити насипе за двије године (на Дрини, и код Новог на Сави). Ево прва година прође они се још само припремају. Вода расте и на Дрини и на Сави, шта да радимо? Гдје сте сад СДС-у Бијељине?

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

05.03.2015 13:29

Па за насипе је одговорна Агенција за воде на целу са Драганом Андјелицем .

ОДГОВОРИТЕ
Name

мили

05.03.2015 13:56

Не бих да треци пут поплавим, није ми ни до цега, као ни оне у скупстини сто сада млате празну сламу. Њима само конто расте.

ОДГОВОРИТЕ