ПЛ: Чудо! Побједе свих фаворита!

Фудбалери Манчестер ситија славили су у 28. колу Премијер лиге против Лестера са 2:0, али се нису приближили врху, јер је Челси био у гостима бољи од Вест Хема са 1:0. Арсенал је у савладао КПР са 2:1, док је Манчестер јунајтед добио буквално на поклон три бода на гостовању Њукаслу победом од 1:0, а Хонас Гутјерез је први пут истрчао на терен након излечења рака тестиса. Играчи Тотенхема су некако "умакли" Свонсију и поразили га са 3:2, а Стоук је надјачао Евертон са 2:0. 

Фудбал 04.03.2015 | 23:35
ПЛ: Чудо! Побједе свих фаворита!

Манчестер сити се дуго мучио против Лестера који није требало да представља превелику претњу за "грађане", али су "лисице" одлучиле да намуче домаћу екипу на "Етихаду".

Први погодак пао је у другом минуту надокнаде првог полувремена када је лопта стигла са левог бока у шеснаестерац, те је Бони покушао, што није прошло, али је зато Давид Силва тукао прво у блок, а затим из другог покушаја коначно затресао мрежу.

У другом полувремену, Сити је имао чак и до 76 одсто поседа лопте, тако да је Лестер имао прилике "на кашичицу", које нису могле да прођу поред одбране која је одлично обавила свој посао.

Закључни ударац дао је Џејмс Милнер након асистенције Наваса два минута пре краја утакмице. Александар Коларов је за Сити одиграо свих 90 минута и одлично обавио своје дефанзивне послове.

Није Челси дозволио да му тим из Манчестера приђе у овом колу пошто је славио против тврдог Вест Хема, а "чекићари" су једном лоше постављеном офсајд замком платили поразом.

Домаћин је одлучно ушао у дуел, покушао да запрети водећем на табели, али је концепт био срушен поготком у 22. минуту након чега су "плавци" имали контролу над утакмицом.

После транзиције са леве на десну страну, лопта је стигла до Рамиреса који је из прве упутио центаршут, док се од штоперског тандема одвојио омалени Еден Азар који је главом донео победу свом тиму.

Немања Матић је био још увек под суспензијом, док је Бранислав Ивановић стандардно одиграо целу утакмицу и био поузданица чете Жозеа Муриња.

Арсенал се пробудио тек у другом полувремену против Квинс Парк Ренџерса. "Тобџије" су у пет минута завршиле посао.

Оливије Жиру је одлучно кренуо у мисију да се искупи за промашаје против Монака у Лиги шампиона, па је у 64. минуту после размењеног дуплог паса са Сантијем Казорлом дошао на само пет метара од голмана КПР-а и тако погодио за 1:0.
Пет минута касније, убојити Алексис Санчез је искористио асистенцију Кирана Гибса и тако поставио резултат који је био недостижан за немоћног домаћина.

КПР је стигао осам минута пре краја дуела да постигне гол преко најбољег стрелца Чарлија Остина.

Манчестер јунајтед је у Њукаслу нашао снажног противника који се борио до краја и замало изборио за свој бод, али је дефанзива домаће екипе буквално поклонила цео плен "ђаволима".

Већ у осмом минуту "свракама" није досуђен једанаестерац, иако је очигледно било да је Смолинг фаулирао Ривијера. Након тога се више играло око гола црно-белих, али није било промене резултата.

Бележимо добре покушаје Рунија који је у 55. минуту лоше реаговао упркос томе што је био сам пред голманом Крулом, јер је помислио да је у офсајду, док је Маркос Рохо шутирао са руба шеснаестерца, али је лопта прошла тик изнад пречке.

Навијачи Њукасла дали су громогласни аплауз Хонасу Гутјерезу који је ушао у 65. минуту уместо Тејлора, што му је прва утакмице коју је заиграо након што се опоравио од рака тестиса, док се против Астон Виле нашао на клупи.

Када су сви помислили да је подела бодова реална ствар, дефанзива Њукасла је направила конфузију у одбрани после притиска Рунија, па је враћена лопта Крулу који је покушао да испуца, али траљавао испуцавање је завршило у ногама Ешлија Јанга који није оклевао, већ је са неких осам метара погодио небрањену мрежу и донео победу Јунајтеду.

Тотенхемова традиција је да увек буде бољи од Свонсија, а то је урадио и овога пута, док је први погодак већ постигао у седмом минуту након центаршута Роуза и одличне реакције Насера Чадлија који је поставио ногу и послао лопту у леви угао.

Ки Сунг-Јонг је у 19. минуту вратио наду "лабудовима" у бољи резултат, али су тачку ставили Мејсон у 51. и Таунсенд у 60. минуту на тријумф "певаца". Сигурдсон је само ублажио пораз гостујућег колектива.

Сенку на дуел бацила је несрећа која је задесила нападача Бафетимбија Гомиса који је колабирао на терену, те су морали да га изнесу са терена.

Ливерпул је остварио релативно лако победу против Барнлија, а свој шут је коначно показао Џордан Хендерсон. Капитен на овој утакмици је после соло продора Кутиња пратио акцију и из прве са 17 метара из прве испалио "бомбу" у десни угао гостујуће екипе.

Тим са Енфлида увек од готовог направи вересију, али то сада није учинио пошто је у 51. минуту Хендерсонов центаршут са десне стране на другу стативу искористио Данијел Стариџ који је главом погодио за коначних 2:0.

Премијер лига, 28. коло:
Уторак:
Астон Вила - ВБА 2:1 (1:0)
(Агбонлахор 22, Бентеке 90+4 - Берахино 66)
Хал - Сандерленд 1:1 (1:0)
(НДоје 15 - Родвел 77)
Саутемптон - Кристал Палас 1:0 (0:0)
(Мане 83)

Среда:
Манчестер сити - Лестер 2:0 (1:0)
(Силва 45+2, Милнер 88)
Њукасл - Манчестер јунајтед 0:1 (0:0)
(Јанг 89)
КПР - Арсенал 1:2 (0:0)
(Остин 82 - Жиру 64, Санчез 69)
Стоук - Евертон 2:0 (1:0)
(Мосес 32, Диуф 84)
Тотенхем - Свонси 3:2 (1:1)
(Чадли 7, Мејсон 51, Таунсенд 60 - Ки Сунг-Јонг 19, Сигурдсон 89)
Вест Хем - Челси 0:1 (0:1)
(Азар 22)
Ливерпул - Барнли 2:0 (1:0)
(Хендерсон 29, Стариџ 51)

ТАБЕЛА:Челси 63, Манчестер с. 58, Арсенал 54, Манчестер ј. 53, Ливерпул 51, Саутемптон 49, Тотенхем (-1) 47, Стоук 42, Свонси 40, Вест Хем 39, Њукасл 35, Кристал Палас 30, ВБА 30, Евертон 28, Хал 27, Сандерленд 26, Астон Вила 25, КПР (-1) 22, Барнли 22, Лестер (-1) 18.

Коментари / 0

Оставите коментар