СДС покреће смјену Наде Тешановић

Гласајући за Декларацију Хрватског народног сабора, којом се тражи нова унутрашња прерасподјела БиХ, предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић направила је својеврсан скандал, сматра потпредсједник СДС-а Вукота Говедарица.

Република Српска 03.03.2015 | 22:40
СДС покреће смјену Наде Тешановић

“Не треба заборавити да је госпођа Тешановић функционер Републике Српске, први човјек Вијећа народа и поставља се питање да ли ће њена политичка партија гледати мирно на тај скандал који је направила или неће, а очигледно је да то не жели да види ни Милорад Додик, нити СНСД", каже Говедарица.

Говедарица наглашава да СДС неће бити само нијеми посматрач покушаја уставног урушавања Републике Српске.

“Желимо да расправљамо о свим проблемима у Вијећу народа, исто тако у Народној скупштини Републике Српске, а то да ли ћемо покренути опозив или смјену госпође Тешановић, то свакако да хоћемо”, нагласио је потпредсједник СДС-а.

Дјеловање госпође Тешановић само је показатељ у ком правцу иде политика СНСД-а и њиховог лидера Милорада Додика.

“Овако нешто што се десило, а очигледнио је да госпођа Тешановић само потврдила “Прудски пакет” који је потписао Милорад Додик, својевремено, прије неких четири или пет година је сасвим јасан показатељ у ком правцу иде политика Милорада Додика и СНСД-а, када је у питању један чврст загрљај који, нажалост, показују према хрватском народу, без икакве потребе.
Ако нешто треба да се мијења у БиХ, онда позиција РС треба да буде нетакнута, а Вашингтонски споразум, који су заједно некада потписивали (Бошњаци И Хрвати), то треба да ријеше сами између себе”, закључује Говедарица.

(БН ТВ)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Љиљана

03.03.2015 22:08

Када цете повуци Скрбица или Иваниц не смије ни поменути то??Поцните радити конкретно инаце сте исти и све супља прица!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

03.03.2015 22:43

Мој Вукота, није то никакав скандал, није то њена воља, то је воља Милорада Додика. Зна се ко газдује СНСДом и коалицијом СНСД ДНС и СП. Зна се шта је интерес оних који су заглибили до гуше. И у РС и у ФЕД БиХ. Савез за промјене мора покренути опозив ове власти а не само Наде Тешановић. Она је у том свему битна колико и лањски снијег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

обрен

04.03.2015 05:57

Ко це смијенити Обрена који је уврстио опстину Добој у савез Турских градова?! А српски народ који зиви у Добоју нико ни за ста не пита!

ОДГОВОРИТЕ
Name

свезоарглавас

04.03.2015 06:24

Вуле цареееее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клошарац

04.03.2015 06:46

"Испод Мире три врага вире", стога ми је чудо како главни Баја као "врсни" политичар није прокужио госпођу Тешановић. Потпуно је нормално да она не може бити на садашњој функцији, уз напомену, да је највећи промашај што је протраћила вријеме као министрица омладине и спорта. Да ли је могуће да нико не може бити на челу споменутог Министарства од реномираних и врсних спортиста, као свугдје у окружењу и нормалном свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

04.03.2015 07:41

Господо, дали то знаци да господја Тесановиц као слободан градјанин не смије јавно да изнесе своје ставове у овом слуцају да гласа.Уосталом то сто су хрвати предлозили је најбоље ресење за дрзаву БиХ јер тада це тек та дрзава да фукционисе како треба,знаци без ентитета који и овако не функционису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

04.03.2015 15:01

Може се Нади шта хоће. Вјероватно би јој одговарала смјена. Постала је милионерка као министар у влади РС-а па би јој пријао одмор од силних напора. Бог зна колико се још новца крије иза тог пријављеног милиона...

ОДГОВОРИТЕ
Name

вирус

04.03.2015 15:20

Све на врбе, једино ресење

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс

04.03.2015 18:46

Сто се тице Скрбица он је вец смењен, ал цека се формално јос смјена.. Умјесто Скрбица иде један угледни бизнисмен из Сдс-а.за који дан це се знати о коме је ријец

ОДГОВОРИТЕ