Анализа: ОНИ убијају српски фудбал, без ''отиска на пиштољу''!!!

Нова полусезона и стара, добро позната и мучна прича "вечитих" ривала. Највећа жртва - српски фудбал.

Фудбал 03.03.2015 | 23:45
Анализа: ОНИ убијају српски фудбал, без ''отиска на пиштољу''!!!

Уочи почетка другог дела сезоне писали смо да челници српских клубова, посебно два највећа Партизана и Црвене звезде, много боље знају да баратају саопштењима и криве једни друге или треће за неуспехе, него да воде "вечите" ка оздрављењу и изласку из тешких криза у којој су се нашли сопственом неспособношћу и неодговорношћу.

Та теза потврђена је после само две утакмице у пролећном делу првенства.

Наше стрепње биле су оправдане.

Партизан је за резултатске неуспехе (два ремија код куће против Вождовца и Радничког из Ниша), који су искључиво плод лоше игре и потеза Управе уочи наставка првенства, окривио судије и извео нову "теорију завере".

Немоћ црно-белих против Нишлија као да нико од челника лидера Суперлиге није приметио, али су сви јасно уочили, већ на стадиону, да се Немања Којић није налазио у офсајду и да је Петру Грбићу поништен чист гол. Да, судије су погрешиле!

Али…

Занимљиво да је за прецизно утврђивање да ли је постојала или није недозвољена позиција нападача Партизана, чак и за коментатора ТВ Арена било потребно неколико пута да прегледа успорени снимак.

Ова чињеница, наравно, не оправдава грешку арбитара.

Исто тако, међутим, не даје за право новим руководиоцима Партизана да код својих навијача формирају мишљење да је клуб на удару велике неправде која му се спрема. Прво место Партизана угрожено је, понављамо, искључиво због лоше игре, а онда и због продаје Петра Шкулетића и Данка Лазовића.

Сваком навијачу црно-белих је јасно да пулени Марка Николића са наступима као против Вождовца и Радничког не могу да сачувају прву место.

Прича се овде не завршава. Селимо се на другу страну брда.

Челници Звезде су се после дугачке паузе много ужелели саопштења. Као да су једва дочекали изјаву Милорада Вучелића, па су после једног (за емисију "Репортер"), у истом дану написали и друго, као одговор потпредседнику "вечитог" ривала.

Саопштење. Добро опробани и најсигурнији метод. Напишу све што желе, како им одговара и не стрепе од новинарских питања.

Терен у Јагодини се није спомињао. Изгледа да је онај под Ђурђевим брдом савршен за црвено-беле.

Морала је Звезда да реплицира "комшији".

Не знамо само да ли због тога јер је ћутање знак слагања са изреченим или зато што се кривац увек први препозна и јави?

Није ни битно. Жариште је опет добило огрев и тешко ће га неко угасити до 24. маја, када се завршава сезона у Суперлиги.

Почетак саопштења је био на месту. Ако је Вучелић био спреман да спомене "пријатељске утакмице" и "ванфудбалске силе" - морао је да буде конкретан. Али, што би баш он био директан када такав нико пре њега није био у српском фудбалу.

А, онда распиривање ватре. Чисто да букне! Написаше у Љутице Богдана...

"ФК Црвена звезда је у последњих шест-седам година често указивала на бројне негативности које су се дешавале у српском фудбалу, а које су за директну последицу имале коначан исход у домаћем шампионату. Искрено се надамо да је то неспортско време далеко иза нас".

Господа из Звезде заборавила су да нису само они указивали на неправилности. Било је и оних који су прстом упирали у њих, кривећи их за радње које немају везе са спортом. Није било тако давно, тако да смо сигурни да се у Звезди добро сећају прошлог маја.

И онда поентирање.

"Користимо ову прилику да позовемо ФСС и судијску организацију да на поштен и одговоран начин анализирају и санкционишу рад судија, посебно грешке које смо видели у првом колу када је ФК Вождовац драстично оштећен на стадиону Партизана".

Највећи део Србије, они објективни и поштени сви до једног, слажу се да се фудбалер Вождовца оклизнуо и да говора није било о прекршају Ивана Шапоњића код трећег гола Партизана.

У Зведи га видеше!?

Неће много воде протећи Дунавом и Савом, а оратори са две стране Топчидерског брда ће само заменити плоче. Звезда ће говорити као Партизан - Партизан као Звезде. И тако у бесконачност…

Гарантујемо!

Коментари / 0

Оставите коментар