Влада признала сопствене грешке

Предсједник Народног демократског покрета (НДП) Драган Чавић оцијенио је данас да Влада РС-а не предлаже никакве реформске законе из области економије, већ признаје сопствене промашаје из претходног периода.

Република Српска 24.02.2015 | 12:30
 Влада признала сопствене грешке

- Влада РС-а је затражила покајничку сједницу парламента. Каје се што је гријешила и зато ће све своје раније накарадне законе које је донијела сада промијенити и то назива реформом - рекао је Чавић у изјави новинарима у Бањалуци коментирајући сет закона које је ентитетска влада упутила на разматрање парламенту, за сједницу која почиње 4.марта.

Чавић истиче да је једини закон који би се могао назвати реформским - закон о фискалној одговорности.

Сви остали су, каже, признање раније погубних одлука извршне власти у РС-у, на које је опозиција указивала на вријеме.

Илустрирао је то намјером Владе РС-а да сада смањи стопе доприноса, укида оптерећења фискализације за одређене мале привреднике, али су у међувремену њихови послови „уништени“, те одустаје се и од других пореза, као што је стопа пореза на доходак...

-Шта је то, ако не признање грешке - пита се Чавић.

Навео је да Влада РС-а „пуно гријеши, а мало ради“.

Чавић инсистира и на транспаретнијем раду ентитетског парламента те да све телевизије које желе могу да преносе дискусије посланика, а не да "монопол" има само РТРС.

Влада РС-а је упутила парламенту РС-а на усвајање Приједлог закона о измјенама и допунама закона о фискалним касама те нацрте закона о порезу на добит и порезу на непокретности чиме се утврђује јединствена порезна стопа на непокретности за локалне заједнице од 0,25 посто.

Припремљени су и нацрти закона о роковима измирења новчаних обавеза, о обавезним осигурањима у саобраћају, о рачуноводству и ревизији, фискалној одговорности и одгођеном плаћању порезног дуга.

Утврђени су и нацрти закона о измјенама закона о порезу на доходак, доприносима, инвестиционим фондовима те измјенама и допунама Закона о здравственој заштити.

Извор: Фена

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Србин

24.02.2015 11:33

Малоцас смо коментарисали Додика и Босица. Сад се и ти појављујес са својом демагогијом. Сви сте ви исти Цава. О теби би посебно могао данима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

24.02.2015 11:37

Ко се насао да критикује ти да си на мјесту од Додика било би горе него у Сомалији,уствари РС би нестала за 15 дана са тобом

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

24.02.2015 11:46

Зато и служи опозиција да гурка позицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

24.02.2015 11:56

ВЛАДА НЕ МОЖЕ ДА ПРИЗНА ГРЕШКЕ. ВЛАДА КАД ПОГРЕШИ ПОДНОСИ ОСТАВКУ. ОВО НИЈЕ НОРМАЛНА ДРЖАВА ПА СЕ МОЖЕ КАКО СЕ ХОЋЕ. ПУНО ПОЗДРАВА ЗА ЧИЗМИЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

24.02.2015 13:39

Да јој је нешта убацити у чизмицу.Шта ће дијете.

Name

склањај се

24.02.2015 11:57

Човјече склони се,нама ништа неће помоћи што ти кажеш јавно да су они признали своју грешку.И ти си грешан у вријеме док си сједио у удобној фотељи. Све нас заболи од ваших грешака, али је проблем што нико,па ни ти не одговара за почињене грешке.Сви ви на грешкама направите сопствена мала царства.Нико од вас политичара није постао сиромах зато што је грешио.Објасни нам како.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коз дубица

24.02.2015 12:14

Како год окренете свадје једни против други ко је крив ко је ста укро ко није знам да је крај народу види се увелико све пропада народ висе не мозе да издрзи и ста це се десити бице сваста отимање на улицама пљацке и остало битно да је Додо дао свом сину трии милиона, а вас ко ј..е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин55

24.02.2015 12:45

Слусај Цава, да је Додик позлатио РС до сада би пао са власти. Ко га руси, цуди ме да је и од 2000. до 2005. био у опозицији. Докле цемо висе гледати тебе, Тадица, Босица, Михајлицу, Мицица, Саровица, Крсмановица, Иваница . . . Знас када цете ви побједити СНСД? Само када вам они то дозволе. Ви немате храбрости ни муда, нити знања. А и не мозе вам се вјеровати. За сваког којег ти ухапсис ја бих исао лезати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

y

24.02.2015 12:48

Да ваља народ, ваљали би и политичари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

митар

24.02.2015 15:48

И ти припадас народу знаци ни ти не ваљас.

Name

лд

24.02.2015 13:14

БРАВО ЦАВА АЛИ ОВИ ВЛАДАРИ НЕ МОГУ НИСТА ПРИЗНАТИ КАО ЉУДИ ОВО МОЗДА МОГУ ПРОМЈЕНИТИ САМО МИРНИ ПРОТЕСТИ У ВЕЛИКОМ БРОЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

24.02.2015 16:06

Влада РС позива србијанске фирме да се врате из Федерације у РС. Ста реци кад су порезима унистили домаце приватнике а странци па и Србијанци воле гдје се мање плаца порез а то свакако није РС. Нити СНСД има план изласка из колапса а јос мање опозиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

24.02.2015 16:07

ЦАВИЦУ КАКО ТИ НЕ ФОРМИРА ВЛАСТ У СРПСКОЈ КАД СИ ТАКИ СТРУЦЊАК!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

оги приједор

24.02.2015 16:27

ЧАВИЋ ЈЕ ПРВО НОРМАЛАН ЧОВЈЕК ,ШТО ЈЕ ЈАКО БИТНО У ОДНОСУ НА НЕЉУДЕ ИЗ РЕЖИМА,ДРУГО ДОБАР ПОЗИЦИОНАР АЛИ НАЈБОЉИ ОПОЗИЦИОНАР,СВИ МИ ГРИЈЕШИМО ПА И ЧАВИЋ,НАЈВЕЋА МУ ЈЕ ГРЕШКА ШТО ЈЕ ПРЕПУСТИО ВЛАСТ ДОДИКУ БЕЗ БОРБЕ ,А ДА ЈЕ ШТА УКРО ДОДИК БИ ДОСАД УНИШТИО,ВИ ГУБИТЕ ПА ВАМ НИКО НЕ ВАЉА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

24.02.2015 19:10

Секретаријат Регионалне енергетске заједнице у Бечу данас је упутио формални захтјев Босни и Херцеговини, Албанији и Македонији да усвоје и предају своје националне акционе планове за обновљиву енергију (НРЕАП) инаце нам се ЛОООООООСЕЕЕЕЕ ПИСЕ. Кад су ове ствари у питању онда то није надлезност РС. А да је Јузни ток, о која би "хампа" била.

ОДГОВОРИТЕ