Срамна питања новинара за Марија!

Пре неколико дана Борис Бекер изјавио је да Новак Ђоковић није довољно поштован, а великог удела у томе имају новинари.

Тенис 01.02.2015 | 18:30
Срамна питања новинара за Марија!

Ђоковић је у недељу пети пут освојио титулу на Аустралијан опену, тешком победом у финалу над Ендијем Маријем после четири сета.

Новак је тако постао први тенисер у Опен ери са пет титула у Мелбурну, једном више од Роџера Федерера и Андреа Агасија.

Најбољи тенисер света стигао је до осме титуле на највећим турнирима, изједначивши се на осмом месту са Агасијем, Иваном Лендлом, Џимијем Конорсом, Кеном Розвелом и Фредом Перијем.

Испред њега су Бил Тилден са 10, Род Лејвер и Бјерн Борг са 11, Рој Емерсон са 12, Пит Сампрас и Рафаел Надал са 14, и Роџер Федерер са 17 освојених трофеја.

Међутим, ни то није било довољно новинарима да се фокусирају на конкретну причу о игри, већ су на конференцији за медије британског тенисера константно покушавали да омаловаже успех Ђоковића. Они су потенцирали да је покушао да превари ривала тиме што је показивао да се физички лоше осећа на терену.

Низ питања инсинуирала су да је Новак намерно глумио повреду, а прво је гласило – да ли је легитимна тактика можда да натераш противника да помисли да си повређен, а онда да се вратиш у великом стилу?

Маријево објашњење није било довољно, па се следеће питање односило на то да је било намере у Ђоковићевом понашању.

То није био крај скандалозном понашању – уследила је следећа конструкција: Играо си с њим и раније, било је много мечева у којима је деловао повређено. Изгледа да те је сада више пореметило него обично. На крају, закључак у ком су Ендија питали да ли је научио лекцију у мечевима са Ђоковићем и да следећи пут неће дозволити да га то поремети.

Мари је у чак седам наврата изговорио „не знам“, али није прекинуо новинаре у њиховој намери, као што је Надал прошле године чинио када су га питали за повреду након финала са Вавринком.

Новинари Евроспорта, медијске куће која је преносила први Грен слем сезоне, у коначном извештају написали су да је Новакова повреда у финишу меча ишчезла истом брзином којом се појавила. У текст је укључена и Маријева изјава „Он увек ради то“, коју су покушали да повежу са противником. Међутим, у том делу стајао је додатак да поразу нема оправдања када се погледа серија од последњих девет изгубљених гемова.

Подсетићемо, свакоме се у каријери дешавају повреде, успони и падови током меча, али се ретко када дешава да они који креирају мишљење јавности на томе подижу рејтинг. Такође, Британац је један од оних који се често налазе на мети навијача због понашања на терену.

Оно што је најважније јесте да је Ђоковић поново шампион Аустралијан опена - њему, и његовим навијачима то нико не може одузети.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Тузла

01.02.2015 17:35

Ноле свака Ти част. Побиједио си и готово. Што се тиће новинара и осталих, није вриједно коментара. Да си случајно Американац, Њемац, Францу, Енглез или Шпанац, тада наравно не било глупих питања. Овако, Ти си Хероја наше генарације и нације и Балкана. Поздрав Брате из Тузле

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

01.02.2015 17:36

Марји је глуп као к...као прво!Као друго лос је губитник!Као треце побиједио је бољи тенисер. Као цетврто Но1 АНД ТХЕ БЕСТ је побједио то је то!!Сметало то коме или не!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мф

01.02.2015 19:16

Мозе Енглез глупи само да уци од Нолета а све сто вас је висе против њега он је све бољи. Зато скините капу и цеститајте цовјеку инаце нецете ниста освојити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Граз

01.02.2015 20:21

Дјоко зна како играти и како побиједити госс.Мареја који крузи око лопте.Нема појма како изаци из вртлога који му је спремит. Број 1 ТХЕ БЕСТ ... Доле Доле Доле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

02.02.2015 07:54

А ето Андy јање!!! Хода по терену као да це се срусити од умора, да противник мисли предаце мец. И то му је тактика вец 3 године. Ноле, само напријед. Мозес ти то...

ОДГОВОРИТЕ