Ђоковић освојио пети трофеј Аустралиан Опена

Српски тенисер Новак Ђоковић данашњом побједом од 3:1 (7:6, 6:7, 6:3 и 6:0) у финалу Аустралиан Опена против Шкота Енди Мареја освојио је свој пети трофеј у Мелбурну.

Тенис 01.02.2015 | 15:19
Ђоковић освојио пети трофеј Аустралиан Опена

Могао је Мареј направити први брејк већ у трећем гему, али је Ђоковић мајсторски спасио свој серис, вративши се у живот са 0:40. Већ у наредном гему србијански тенисер направио је брејк и повео 3:1. У седмом гему брејком је узвратио и Мареј за смањење на 4:3, да би рибрејк у осмом, наредном гему за 5:3 направио Новак Ђоковић. Српски тенисер сервирао је за побједу у првом сету, али је Мареј направио још један брејк, потом освојио гем у којем је сервирао, те дошао до 5:5. У тај брејку бољи је ипак био Ђоковић који је повео 1:

У другом гему другог сета Мареј је направио брејк, а у трећем је узвратио Ђоковић. У петом гему новим брејком Новак је дошао до водства 3:2. Након прекида усљед утрчавања навијача у терен, меч је настављен осмим гемом који је припао Мареју на сервис Ђоковића за изједначење на 4:4. У тај брејку овог пута успјешнији је био Мареј за изједначење резултата.

Мареј одлично отвара и трећи сет и долази до лаганих 2:0, након чега је услиједио Ђоковићев преокрет за резултат 3:2. У осмом гему Ђоковић је направио још један брејк и повео 5:3, након чега је девети експресно ријешио у своју корист за водство 2:1 у сетовима.

Невјероватни Ђоковић у четвртом сету направио је три узаступна брејка и дошао до предности од 5:0, након чега је експресно освојио и шести за побједу на Аустралиан Опену. Ово је српском асу пети трофеј у Мелбурну, а Шкоту четврти пораз у финалима Аустралиан Опена.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дивос

01.02.2015 14:39

Још један турнир који је прошао у знаку српског тенисера. Како је то увек са Нолетом, и овде ће остати мечеви који ће се памтити. Прегрмио је Ноле првих пет препрека, делује овако лако, али није, против најбољег сви гризу, запињу, упиру, одиграће мотивисано и најбоље што умеју. А онда у 1/2Ф Вавринка. Станислас беше расплоложен, сјајно је одиграо, против било којег тенисера било би то више него довољно, не и и за Новака, и 5 сетова који ће се памтити. Па финале, фантастични Шкот, Енди никад јачи, надахнут, играо је свој најбољи тенис, и добио би било којег противника на овој планети, али против Нолета је то довољно тек за прва 2 сета, узео је и брејк у првом гему трећег, можда се и понадао да ће чудесни Србин посустати, пасти, клонути, али то је једноставно немогуће, Ноле се подиже, и Шкот је једноставно пао. Данас се игра најбољи тенис који се икад играо, то су уосталом сви великани рекли, велики су ово шампиони, Мареј би у другим околностима узео овај гред-слем, и многе друге, али има злу среће, ово је Новакова ера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАВРИЛО ПРИНЦИП ВЕЛИКА СРБИЈА.

02.02.2015 12:49

НОЛЕ КРАЉ МЕЛБУРНА И ПРВИ НА ПЛАНЕТИ БРАВО НОЛЕ СРБИН ОД ЦЕЛИКА ЦЕСТИТАМ НОЛЕТУ У СВЕМУ ЈЕ ПОНОС СРБИЈЕ И СРПСКОГ НАРОДА У ЦЕЛИНИ БРАВО НОВАЦЕ СРПСКИ ЈУНАЦЕ СРЕЦНО ЦЕЛИЦНИ СРБИНЕ. БОГТЕ БЛАГОСОВИО И ДОБРО ТИ ДАО ИДЕМО ДАЉЕ НОЛЕ СВИ ТЕ СРБИ ВОЛЕ СРЕЦНОООО.

ОДГОВОРИТЕ