Партизан: Дошао Бандаловски, а ускоро и штопер!

Црно-бели представили новог десног бека, бугарског интернационалца. Љубиша Тумбаковић најављује још промоција.

Фудбал 01.02.2015 | 16:50
Партизан: Дошао Бандаловски, а ускоро и штопер!

Партизан је решио питање десног бека за други део сезоне. У суботу у подне, представио је Ивана Бандаловског (28), искусног бугарског дефанзивца.

Некадашњи играч Литекса, Фејнорда, Локомотиве из Софије, ЦСКА из Софије и белгијског Леувена потписао је уговор са црно-белима на годину и по и одмах ће се ставити на располагање тренеру Марку Николићу.

Потпредседник клуба Љубиша Тумбаковић рекао је да је Бандаловски доведен у склопу договора са шефом струке Партизана, који је захтевао појачање и јачање конкуренције за место крај десне аут линије. Крајем сезоне, за ту позицију конкурисаће и Мирослав Вулићевић, који се још опоравља од повреде укрштеног лигамента колена.

"Бандаловски је био жеља Марка Николића и после свега виђеног, спортски сектор сматра да ће он бити појачање на позицији која је означена као критична", рекао је Тумбаковић.

Бугарски дефанзивац, који је за репрезентацију своје земље сакупио 12 наступа, стигао је у клуб као слободан играч. Уговор са Леувеном раскинуо је прошлог лета. Задужио је Партизанов дрес са бројем "два".

"Као што је познато, Србија и Бугарска су суседне земље, знам да долазим у велики клуб и драго ми је да имам шансу да играм за Партизан. Са 18 година био сам члан Фејнорда и једно време сам играо са Данком Лазовићем у холандском клубу. Поред тога, тренирало ме је неколико српских тренера, знам српски језик и све разумем", рекао је Бандаловски на промоцији.

У разговору са новинарима открио је да је одабрао понуду црно-белих поред пет-шест које је имао на столу.

"Када сам чуо за понуду Партизана, одмах сам дошао и лако смо се договорили", објаснио је Бандаловски.

Његов земљак Иван Иванов оставио је дубок траг у црно-белом дресу. Да ли се са њим консултовао пре него што је прихватио понуду Партизана?

"Конкретно, сада се нисам чуо, али ми је причао док смо играли за репрезентацију све најбоље о Партизану - да је велики клуб, са одличним навијачима".

С обзиром да од летос нема клуб, колико ће му бити потребно да се врати у форму?

"Раскинуо сам уговор прошлог лета, али сам све време тренирао у једном клубу из Бугарске. Мислим да није проблем када не играш три-четири месеца и да ће ми бити потребно две недеље да се вратим у форму".

Упознат је са одговорношћу које носи играње у Партизану и свестан да навијачи не праштају лошу игру. Доласком Бандаловског, конкуренција на позицији десног бека је изузетно појачана, с обзиром на то да се повратак Мирослава Вулићевића очекује у финишу такмичарске године.

"Конкуренција није проблем, она ми даје већи мотив да се наметнем", рекао је Бандаловски.

Стандарна позиција му је десни бек, али је играо и лево и десно крило, а амбиције су му да са Партизаном освоји титулу, Куп и да се пласира у Лигу шампиона.

"Велики клуб захтева и велике резултате", подвукао је.

Љубиша Тумбаковић рекао је да доласком Бандаловског није закључен прелазни рок што се тиче Партизана и да се тренутно воде разговори о доласку појачања на позицији централног бека. Према његовим речима, ти разговори ће ускоро бити успешно завршени са једним или двојицом централних бекова.

Коментари / 0

Оставите коментар