Паљење свијећа пред банкама

Удружење "Франак" у Хрватској почело је акцију у којој ће наредних осам викенда за све жртве кредита палити свијеће испред банака широм земље.

Регион 01.02.2015 | 10:44
Паљење свијећа пред банкама

Сљедећих осам викенда свијеће ће палити испред осам банака које су тужили у колективном процесу. Акција је почела испред Ерсте банке у градовима широм Хрватске. Наредних викенда свијеће ће палити увијек код друге банке.

Удружење "Франак" позвало је чланове, дужнике и све грађане да се сваког викенда одазову акцији, преносе хрватски медији. Акција је организована са циљем да континуирано подсјећају извршну власт, Хрватску народну банку и банке да у Удружењу "Франак" неће одустати од захтјева.

Након свих осам банака, девети викенд, 28. марта биће организовано паљење свијећа испред Хрватске народне банке.

Удружење "Франак" је Министарству финансија упутило отворено писмо у којем изражава незадовољство упорним избјегавањем заједничких састанака свих страна у кризи са швајцарским франком.

Ово удружење тврди да неки њени чланови тврде да се неке банке не придржавају Закона о потрошачком кредитирању. Удружење, између осталог, тражи ангажовање независне стране и домаће економске стручњаке и истражитеље који ће истражити ток новца у све околности у вези са тим проблемом.

Међу захтјевима је и да ово удружење, које се бави заштитом права потрошача услуга кредитних и финансијских институција , формално буде укључено у радну групу за доношење дугорочних мјера.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

01.02.2015 10:52

ПАЉЕЊЕ СВИЈЕЋА... СУПЕР !!! ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА СЕ ЗАПАЛЕ СВИЈЕЋЕ И ИСПРЕД БИВШЕ БОБАР БАНКЕ... КАО И СВИХ ДРУГИХ ПРИВРЕДНИХ ОБЈЕКАТА КОЈИ СУ НЕСЛАВНО ПРОПАЛИ ДИРЕКТНИМ ДЈЕЛОВАЊЕМ РЕЖИМА СНСД-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свицарац

01.02.2015 12:58

А да ли су палили свијеце када су дизали кредите у Франкама??

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрсиц

01.02.2015 13:57

Засто толика бука?Уз банке највисе су криви они који су дизали кредите у свицарцима.Ста имају дрзаве стим.Банке нису висе дрзавне као сто је било у Југославији.Старим стедисама у Босни и Хецеговини су отели девизе и јос им нијесу вратили новац.Људи су изгубили милионе.Напримјер:Ако је неко имао 1991.године 300000 ДМ У банци по уговору требао је данас најмање 1200000 ДМ да добије.Стедисе добијају милостињу а главницу јос добили.Зар то није пљацка?Сад би неко требао и нама помоци да добијемо нас новац.Имали ико да нам мозе помоци?

ОДГОВОРИТЕ