АКН: ''Кенгури'' су нови шампиони Азије!

Фудбалери Аустралије савладали су у финалу купа Азије репрезентацију Јужне Кореје са 2:1 после продужетака, и тако наследили трофеј од Јапана који је био шампион пре две године.

Фудбал 01.02.2015 | 11:50
АКН: ''Кенгури'' су нови шампиони Азије!

У осмом минуту меча, играч Кристал Паласа имао је прву прилику за Аустралију, када је шутем са 25 метара умало савладао голмана Ким-Јин Хијеона, међутим, лопта је прошла тик изнад пречке.

Чекало се још 16 минута до нове прилике, а пропустила ју је Кореја када је Тае-Хви Квак главом са 11 метара послао лопту близу леве стативе. Само минут касније Тим Кејхил је сјајно шутирао у десни угао противника, али се поново истакао голман "тигрова Азије".

У финишу првог полувремена Масимо Луонго је примио лопту на 18 метара од гола и снажним шутем казнио Корејце за промашаје, а тиме довео своју екипу у предност пред наставак меча.

Друго полувреме је почело мало боље за тим који је имао дефицит од једног гола, а селектор Ули Штилке је реаговао са три измене које је обавио у распону од пола сата. Испоставило се да су Корејци добили свежину у игри, а уз то успели да дођу до изједначења у 91. минуту и створе себи шансу за титулу путем продужетка.

Хјунг-Мин Сон је на ивици шеснаестерца добио пас у простор, изашао пред голмана и успео да га матира са седам метара у леви угао голмана Рајана који није имао среће да спречи улазак у продужетке.

Наставак је почео доминацијом Кореје, али је Аустралија вребала из контре и на крају се стрпљивост "кенгура" исплатила.

Играо се последњи минут првог продужетка када Џејмс Троиси затресао мрежу и донео нову предност Аустралији, а најзаслужнији за гол био је Јурић који је сјајним дриблингом на десној страни шеснаестерца центаршутем по земљи упослио везисту Зулте Варегема, којем је само остало да проследи лопту у мрежу.

Аустралија је тако постала први пут у историји освајач купа Азије, чији је била и домаћин, а освајањем овог трофеја себи је обезбедила учешће на Купу Конфедерација 2017. године у Русији.

Коментари / 0

Оставите коментар