ПЛ: У дербију за титулу - реми!

Две најбоље екипе тренутно у Премијер лиги, Челси и Манчестер сити, поделили су бодове у 23. колу на "Стамфорд бриџу" одигравши 1:1, а један од главних криваца за такав резултат је голман "плаваца" Тибо Куртоа који је својом лошом проценом кумовао изједначењу "грађана". 

Фудбал 01.02.2015 | 11:10
ПЛ: У дербију за титулу - реми!

У Лондону је био прави фудбалски празник, а Челси и Манчестер сити су се потрудили да у том духу и одиграју утакмицу пошто је темпо био веома брз и ређале су се прилике на обе стране, али домаћин је у Лондону први дошао у вођство после акције у којој је учествовао капитен српске репрезентације Бранислав Ивановић.

Бане је у 41. минуту са 30 метара, левом ногом, пронашао Едена Азара на левој страни шеснаестерца, а члан селекције Белгије је из прве проследио лопту у петерац где чувар мреже Џо Харт није могао да реагује, па Венсан Компани, у страху да не постигне аутогол, "скратио" ногу, што је омогућило Лоику Ремију да донеое свом тиму предност.

Челси је изгледао прилично сигурно и нико није сумњао да ће се гост из Манчестера тако лако и брзо вратити у игру, али је он то учинио у последњем минуту полувремена. Центаршут је стигао са десне стране, али очајно боксовање Тиба Куртое било је зачетник изједначења, јер је лопта дошла до Серхија Агуера који је распалио са ивице казненог простора, а његов непрецизни ударац у гол је преусмерио Давид Силва, тако да ни Ивановић, који је стајао на гол црти, није могао да спречи поравнање.

У 77. минуту у игру за "грађане" улази бивши играч Челсија Френк Лампард који је током загревања, а и касније добијао константно овације, а јасан циљ Жозеа Муриња да се задржи на бодовној раздаљини из прошлог кола видео се три минута пре краја утакмице када је уместо Ремија у игру увео штопера Герија Кејхила.

Бранислав Ивановић и Немања Матић одиграли су свих 90 минута за Челси, док је на другој страни Александар Коларов утакмицу гледао са клупе, иако се Гаел Клиши, који игра на његовој позицији, лоше показао пошто је из "ремпловања" неколико пута извлачио дебљи крај од физички слабијих фудбалера.

Лондонски тим је после 23. кола први на табели са 53 бода, прати га Сити са 48, док трећу позицију тренутно дрћи Манчестер јунајтед са 43 бодова, али ће прилику да га прескочи имати Саутемптон који има бод мање.

Дијего Марадона "посетио" је Острво у дресу Хала, виђена је реприза његове чувене "Божије руке", што није пореметило фудбалере Њукасла који су отворили 23. коло убедљивом победом на гостовању са 3:0. Манчестер јунајтед прилично лако је славио против Лестера са 3:1, а Ливерпул је питање победника против Вест Хема решио са два гола у другом полувремену (2:0), док Тотенхем није имао проблема на гостовању Вест Бром Албиону добивши са 3:0.

Јунајтед се привремено вратио на трећу позицију у Премијер лиги и чека сусрет Саутемптона који има сада бод мање, али "црвени ђаволи" ће задовољно гледати крај кола пошто су на сјајан начин решили сусрет против Лестера, јер је контрола употпуности била у рукама домаће екипе.

Први погодак Јунајтед је постигао у 27. минуту када је Дејли Блинд примио, подигао главу и дугом лоптом пребацио одбрану "лисица" које су могли само да посматрају како Робин ван Перси шансу претвара у вођство пошто голман Шварцер није имао никаквих шанси.

Пет минута касније већ је било 2:0 после продора Анхела Ди Марије којем је чувар мреже Лестера успео да одбрани ударац са леве стране, али се лопта одбила директно на ногу Радамела Фалкаа који није имао проблема да погоди небрањену мрежу, док су оба штопера била за корак "кратка" у односу на нападача Јунајтеда.

У 44. минуту, збуњена одбрана Лестера успела је да постигне и аутогол после једног корнера са леве стране. Блинд је истрчао на прву стативу, закачио лопту која је преварила Моргана који је главом постигао ефектан погодак, али на погрешној страни.

Лестер је на "Олд Трафорду" успео само да умање пораз преко Марсина Василевског који је постигао погодак десет минута пре краја утакмице.

Ливерпул је имао тежак задатак на свом терену, јер је Вест Хем дошао одбрани седмо место на табели, али то није учинио, јер су управо "црвени" преотели позицију уз одличан повратак Данијела Стариџа после повреде.

Домаћа екипа је начела "чекићаре у 51. минуту након сјајног паса Кутиња у простор који је искористио Рахим Стерлинг, јер је омалени офанзивац Ливерпула лепо отворио ногу и са леве стране погодио супротни угао.

Вест Хем је морао тада се отвори, озбиљније нападне домаћина, али све што је добио јесте други погодак у својој мрежи десет минута пре краја сусрета. Кутињо је проиграо Стариџа са средине на десну страну, а нападач је у пријему наместио лопту довољно добро да превари голмана Адријана и потврди победу свог тима.

Српски репрезентативац Лазар Марковић био је у стартних 11 Ливерпула, а игру је напустио у 68. минуту, док је уместо њега ушао управо Стариџ. Марковић је одиграо солидну партију, али није успео да се упише, иако је имао једну сјајну прилику у првом полувремену.

"Свраке" су однеле цео плен игром у стилу када хоће, онда хоће. Готово свака лопта коју су шутнули ка голману Мекгрегору завршила је иза његових леђа, постигнути су фантастични голови, али је играчима Њукасла славу украо Ахмед Елмохамади.

Десни бек Хала је изгледа велики навијач Дијега Марадоне, пошто је у финишу првог полувремена репризирао гол легендарног аса са чувеног меча Аргентина - Енглеска и након прекида са десне стране високо подигнутом руком убацио лопту у мрежу.

Елмохамади се толико уживео у улогу да је отрчао да прослави погодак, који му је судија Фил Дауд на асистенцију помоћника убрзо поништио и показао му жути картон који је изазвао осмех на лицу домаћег дефанзивца.

Њукасл је имао расположене "бомбардере", а првенац у Премијер лиги постигао је све бољи Реми Кабеља, који је недавно одушевио дриблинзима против Челсија. Француски везиста је искористио грешку у одбрани ривала у 40. минуту и са дистанце снажним ударцем погодио доњи леви угао.

Гости су удвостручили предност у 50. минуту сјајним шутем Самија Амеобија који је искоса са леве стране са око 30 метара послао неодбрањиву дијагоналу, а тачку је ставио резервиста Гуфран.

Премијер лига, 23. коло
Субота:
Хал сити - Њукасл 0:3 (0:1)
(Кабеља 40, Амеоби 50, Гуфран 78)
Кристал Палас - Евертон 0:1 (0:1)
(Лукаку 2)
Ливерпул - Вест Хем 2:0 (0:0)
(Стертлинг 51, Стариџ 80)
Манчестер јунајтед - Лестер 3:1 (3:0)
(Ван Перси 27, Фалкао 32, Морган 44а.г. - Василевски 80)
Стоук сити - КПР 3:1 (2:1)
(Волтерс 21, 34, 90+2 - Крањчар 36)
Сандерленд - Барнли 2:0 (2:0)
(Викам 20, Дефо 34)
ВБА - Тотенхем 0:3 (0:2)
(Ериксен 6, Кејн 15, 64пен)
Челси - Манчестер сити 1:1 (1:1)
(Реми 41 - Силва 45)

Недеља:
14.30 Арсенал - Астон Вила
17.00 Саутемптон - Свонси

Коментари / 0

Оставите коментар