БЛ: Славље Настасића, ''фењер'' у Дортмунду!

Матија Настасић успешно је дебитовао за Шалке који је после зимске паузе у 18. колу Бундеслиге савладао Хановер са 1:0, док је Мајнц декласирао Падерборн са 5:0, а Штутгарт и Хамбург очекује грчевита борба за опстанак. Борусија из Дортмунда је остала на зачељу лиге пошто је узела само део плена на гостовању Бајер Леверкузену одигравши меч без голова. Други део Бундеслиге почео неочекиваном победом Волфсбурга над Бајерном! Сјајна партија Холанђанина Доста и Белгијанца Де Брујна.

Фудбал 01.02.2015 | 10:50
БЛ: Славље Настасића, ''фењер'' у Дортмунду!

Српски репрезентативац радовао се на првом наступу у немачком првенству захваљујући Хогеру који је у 32. минуту искоса са десне стране снажно погодио ближи угао.

Настасић је одиграо врло добро као леви штопер у формацији 3-4-1-2 на којој инсистира тренер Роберто ди Матеао и имао је чак покушај главом да затресе мрежу Хановера.

Шалке је сачувао вођство за минималан тријумф и поред тога што је Клас Јан Хунтелар поцрвенео у финишу због прегрубог уклизавања са леђа, па су последњих пет минута одиграли са десеторицом.

На почетку такозваног пролећног дела Бундеслиге најубедљивији био је Мајнц који на свом терену декласирао Падерборн са 5:0, а Филип Ђуричић, који се налази на мети Саутемптона, није био ни на клупи.

Великанима попут Штутгарта и Хамбурга као да није пријала зимска пауза и обе екипе су разочарале пред својим навијачима. "Швабама" је пресудио Херман и у 71. минуту донео тријумф Борусији Менхенгладбах, док је Келн захваљујући двоструком стрелцу Рисеу и готово идентичним погоцима однео цео плен са гостовања ХСВ-у.

Слободан Рајковић одиграо је цео меч у дресу Хамбурга, Гојко Качар је остао на клупи, а Штутгартов Филип Костић је ушао у 78. минуту.

Фрајбург је побегао са дна и оставио Дортмунд на последњем месту, иако је на полувремену губио са 0:1 од Ајнтрахта, али је у наставку заблистао Нилс Петерсен и хет-триком се побринуо за преокрет уз помоћ Дариде који је мрежу тима из Франкфурта затресао са пенала за изједначење.

Дортмунд ће и после 18. кола гледати свима у леђа у Бундеслиги пошто бод против Леверкузена није био довољан да се "милионери" склоне са дна табеле. За Борусију наступио је Невен Суботић који је ушао у игру почетком другог полувремена уместо Пишчека, док Милоша Јојића није било ни на клупи.

Велико изненађење на старту другог дела првенства Немачке!

У дербију шампионата, водећи Бајерн, који је имао 11 бодова предности, поражен је у гостима од другопласираног Волфсбурга.

"Вукови" су славили 4:1 и нанели шампиону први пораз ова сезоне, а Мануел Нојер морао је да вади лопту онолико пута колико је то чинио у претходних 17 мечева Бундеслиге!

Сјајно вече имали су 25-годишњи Бас Дост и две године млађи Кевин Де Брујн, који су први играчи после 102 утакмице са два узастопна гола у мечу против Бајерна.

Холанђанин је био прецизан у 4. и другом минуту надокнаде првог полувремена...

А Белгијанац у 53. и 73.

Успео је Хуан Бернат да у 55. минуту савлада голмана домаћих после грешке Налда, међутим, то није променило слику на терену.

Бајерн је имао иницијативу и "притискао", али су "вукови" уједали из контри (уз други погодак који је постигнут после прекида).

Навијачи домаћих пред почетак утакмице имали су кореографију посвећену младом фудбалеру Волфсбурга, Жуниору Маланди, који је недавно изгубио живот у саобраћајној несрећи.

На картонима је било нацртано срца са бројем 19, који је Белгијанац носио на дресу.

Бундеслига, 18. коло:

Петак:
Волфзбург - Бајерн Минхен 4:1 (2:0)
(Дост 4,45+2, Де Брујне 53,73 - Бернат 55)

Субота:
Шалке - Хановер 1:0 (1:0)
(Хогер 32)
Мајнц - Падерборн 5:0 (1:0)
(Мали 6,46, Де Бласис 69, Алагуи 83, Гејс 87 пен)
Фрајбург - Ајнтрахт Франкфурт 4:1 (0:1)
(Дарида 61 пен, Петерсен 63,69,88 - Рус 1)
Штутгарт - Борусија Менхенгладбах 0:1 (0:1)
(Херман 71)
Хамбург - Келн 0:2 (0:0)
(Рисе 62, 78)
Бајер Леверкузен - Борусија Дортмунд 0:0

Недеља:
15.30 Вердер - Херта
17.30 Аугзбург - Хофенхајм

Коментари / 0

Оставите коментар