Серија А: Четврти реми Роме заредом! Шта им је?!

Рома све теже успева да се избори са притиском у италијанском шампионатом, а реми, четврти у низу, против Емполија 1:1 само потврђује тврдњу, а и даје водећем Јувентусу нова крила. Фудбалери Ђенове и Фјорентине отворили су 21. коло Серије А поделом бодова 1:1, а утакмицу је обележио голман "виоле" Татарушану који је постигао један од смешнијих аутоголова ове сезоне.

Фудбал 01.02.2015 | 10:10
Серија А: Четврти реми Роме заредом! Шта им је?!

Рома је у кризи, то је јасно, али да ли је Роми јасно да уколико настави са оваквим партијама, неће при крају првенства бити конкурентна за титулу, а Јувентус све више одмиче. Сада је Емполи разлог новог спотицања.

Гостујућа екипа се храбро држала и заслужила да однесе бод из Рима, а гол који им је гарантовао пола плена дали су у 39. минуту са беле тачке. Манолас је скривио једанаестерац и зарадио црвени картон, док је Масимо Макароне преузео одговорност, послао лопту у леви, а Де Санктиса у десни угао.

Све је мирисало ружно за Рому, али је у другом минуту надокнаде Сапонара зарадио други жути картон због намерног играња руком, али се чини да је арбитар могао да опрости. То је кумовало изједначењу Роме у 57. минуту када је Миралем Пјанић послужио Маикона за коначних и недовољних 1:1.

Фјорентина је боље отворила сусрет у Ђенови, али је после доброг увода примила гол у 14. минуту, на јако смешан начин. Лопта је стигла са леве стране до Стурара који је на другој стативи имао најмање пет метара небрањене мреже, али је он погодио леву стативу од које се лопта одбила у главу голмана Татарушануа, а затим у мрежу.

"Љубичасти" су у 54. минуту поравнали резултат преко дефанзивца Родригеза, а могли су и од победе у последњих десет минута пошто је Ђенова завршила меч са играчем мање због искључења Николаса Бурдиза, али је на крају ипак била подела бодова.

За гостујући састав, српски репрезентатива Ненад Томовић одиграо је свих 90 минута.

Серија А, 21. коло:
Субота:
Ђенова - Фјорентина 1:1 (1:0)
(Таттарушану 14а.г. - Родригез 54)
Рома - Емполи 1:1 (0:1)
(Маикон 57 - Макароне 39пен)

Недеља:
12:30 Сасуоло - Интер
15:00 Аталанта - Каљари
15:00 Ћезена - Лацио
15:00 Кјево - Наполи
15:00 Палермо - Верона
15:00 Торино - Сампдорија
15:00 Удинезе - Јувентус
20:45 Милан - Парма

Коментари / 0

Оставите коментар