Примера: Моћни Реал, Атлетико по блату до бодова!

Фудбалери Реала преокретом су срушили Сосиједад са 4:1 на свом терену у првом мечу суботњег програма 21. кола Примере, док је градски ривал Атлетико нешто касније славио на ужасном терену Еибара са 3:1. Селта је у Вигу поразила Кордобу са 1:0, а истим резултатом је славила Гранада над Елчеом.

Фудбал 01.02.2015 | 09:30
Примера: Моћни Реал, Атлетико по блату до бодова!

Публика на "Сантјаго Бернабеуу" није још ни заузела своја места, а Касиљас је морао да вади лопту из мреже. Гости из Сан Себастијана извели су корнер са леве стране у првом минуту и највиши у скоку био је Елустондо који је матирао капитена Мадриђана.

Од тог тренутка на терену су постојали само пулени Карла Анћелотија, које као да је наљутио тај погодак, па је суспендовани Кристијано Роналдо са сином могао да ужива у представи.

Експресан одговор "краљевића" стигао је у трећем минуту када је Хамес Родригез на центаршут Марсела главом закуцао лопту у горњи леви угао. Реал је опседао гол гостију, низале су се прилике попут оне у којој је Бензема пробио по левом крилу у контри 3 на 1 и упослио Хамеса и Бејла, који су засметали један другом, и Велшанин је прокоцкао одличну шансу.

Иницијатива се исплатила у 37. минуту, пошто је Бенземин снажан шут кратко одбио голман Рули и на правом месту био је Серхио Рамос да пошаље лопту под пречку, да би у наставку свој шоу имао француски нападач.

Најпре је убрзо по повратку са предаха повисио на 3:1 после сарадње са Бејлом, да би тријумф оверио фантастичном голом тако што је након дуплог паса са Иском искоса са леве стране погодио горњи десни угао.

Право је чудо да је на терену Еибара пало четири гола, јер су фудбалери домаће екипе и Атлетико Мадрида једва гурали лопту по киши која је сваког момента све више појачавала, али су "јорганџије" успеле да реше победника у првом полувремену, тако да су избегле компликације на крају сусрета.

Антоан Гризман је у седмом минуту затресао мрежу Еибара, да би Марио Манџукић у 23. минуту искористио центаршут, управо младог Француза, и поставио већ великих 2:0. Хрватски репрезентативац је два минута касније поново био стрелац, тако да лош терен, који се ретко гледа и у Србији, није сметао гостима у наставку.

Еибар је минут пре краја утакмице успео да смањи резултат почасним поготком Пиовакарија.

Селта је голом Нолита у 56. минуту савладала Кордобу, коју са са клупе предводи Мирослав Ђукић. Српски интернационалац Немања Радоја ушао је у игру 11 минута пре краја утакмице уместо офанзивца Вига Орељане.

Примера, 21. коло:
Петак:
Рајо Ваљекано - Депортиво 1:2 (1:1)
(Буено 22 - Борхес 10, 72 пен)

Субота:
Реал Мадрид - Сосиједад 4:1 (2:1)
(Родригез 3, Рамос 37, Бензема 52, 76 - Елустондо 1)
Еибар - Атлетико Мадрид 1:3 (0:3)
(Пиовакари 89 - Гризман 7, Манџукић 23, 25)
Гранада - Елче 1:0 (0:0)
(Кордоба 56)
Селта - Кордоба 1:0 (0:0)
(Нолито 56)

Недеља:
12.00 Леванте - Атлетик Билбао
17.00 Алмерија - Хетафе
19.00 Севиља - Еспањол
21.00 Барселона - Виљареал

Понедељак:
20.45 Малага - Валенсија

Коментари / 0

Оставите коментар