Да ли је Мићић узалуд потрошио 20 милиона КМ? Хоће ли му се Додик смиловати?

Пројекат гасификације у Бијељини који је тренутно у застоју могао би у догледно вријеме бити настављен, ако коначно заједнички језик нађу градске и републичке власти.

Република Српска 01.02.2015 | 12:58
Да ли је Мићић узалуд потрошио 20 милиона КМ? Хоће ли му се Додик смиловати?

Губици због застоја су велики, али ипак инвеститор неће дићи руке од овог посла, каже градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Град Бијељина око годину и по дана чека одговор Владе да се прогласи општи интерес за пројекат гасификације Бијељине вриједности 21 милон евра, у који је до сада уложено око десет милиона евра. А годишња штета по основу Студије оправданости и изгубљене добити износи и до два милиона евра.

Град има дјелимичну дозволу за изградњу, али без проглашења општег интереса немогуће је ријешити имовинско-правне односе на траци цјевовода у дужини 24 километра, од Бијељине до Шепка.

Међутим, да ли је град уопште требало да улази у ову причу, а да нису испуњени сви услови и колика је одговорност града за новонасталу ситуацију.

"Не знам гдје тражити кривца кад заиста ми нисмо. Лијепа је била прича. О гасификацији Републике Српске се прича десет година. Ми смо међу првима прихватили ту иницијативу, формирали "БН ГАС", расписали јавни позив, добили стратешког партнера, 80 одсто власник те фирме је "НС ГАС", каже градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Све је лијепо почело, и на свечан начин и обиљежено, а онда застој. Најављени рокови за гасификацију су пробијени због препуцавања између градских и републичких власти. Из Владе су тврдили да је концесионар озбиљно прекршио уговор о концесији недостављајући на вријеме дефинисану банкарску гаранцију. С друге стране градске власти тврде да је све то политичка прича.

"То је била практично куповина времена, јер да смо реално имали неки проблем, они би нама прекинули уговор о концесији. А ми и даље имамо уговор о концесији", додаје Мићић.

Својевремено предсједник Републике Српске изнио је оптужбе да је досадашњи пројекат гасовода у Бијељини паралелан процес који није усаглашен са републичким пројектом и изразио сумњу да је циљ лична зарада, на шта градоначелник Бијељине каже.

"И сада и прије нема приватног капитала у "БН ГАСУ", 20 одсто је градска управа, 80 одсто "НС ГАС" који је још увијек друштвена фирма", каже градоначелник Бијељине.

На питање да ли се овакав слијед догађаја могао очекивати, Мићић каже да није јер је град добио све потребне сагласности, а у међувремену је кренула прича о Јужном току.

"Било је условљавања да потпишемо споразум. Ми смо спремни да потпишемо тај споразум да евентуално кад дође тај „Јужни ток“, да ће се он прикључити на њега, да „ГАС РС“ који је у међувремену формиран, који је требало да буде носилац изградње „Јужног тока“ да и с њим сарађујемо, нема никаквих проблема. Али нисмо успјели добити тих неколико ствари и надам се да сада када је овај „Јужни ток“ неизвјестан, да ћемо да добијемо сагласност да добијемо гас из вода који иде за Сарајево", каже Мићић.

И на крају, потрошено је око двадесет милиона марака, грађани Бијељине још увијек немају гас, а када ће га добити зависи од нечије добре воље.

(БН ТВ)

Коментари / 55

Оставите коментар
Name

Радован

31.01.2015 20:55

Ако незнате како се то завршава онда сте из друге галаксије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

31.01.2015 21:00

Примјер када се не ради домацински. Ста се све могло урадити у Граду са тим парама који је бацен?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зец

31.01.2015 21:13

У том грму лези зец.Зато је он знаци код Мате на ОБН хвалио Додика да је најбољи политицар у региону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Милу

31.01.2015 21:14

За те паре десет хиљада људи (социјални слуцајеви, породице погинулих инвалиди,студенти и други) могло је добити по хиљаду марака. Толико о способностима Мице Мицица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле уцјењује

31.01.2015 21:16

Као да му је тата Богдо оставио Републику Српску.Зато 8X губи у Бијељини и изгубице опет. Заврсити це као и сви диктатори!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуле

31.01.2015 21:18

Мој Мицицу усао си у овај поса без анализе колико би се домацинстава прикљуцило на овај фсмозни плиновод јер с:-) е зна да су су цијене само прикљуцка недостизне за многе. Зар је ово исплативије од термалне воде која је на дохват руке? Све у свему бацени милиони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису бацени

01.02.2015 01:34

Не брини, нису бацени милиони, милиони су у дзепу, зна се цијем ;;)

Name

миломир

31.01.2015 21:23

Е кад би неко одговарао за промашену инвестицију неби му пало на памет да без ваљани елабората крене у овако несто!? Извео вук магарца ал'има она истинита и 9 кољено це испастати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко

31.01.2015 21:31

Само 20 милиона узалуд потрошено? То је мала цифра у односу на цифру колико је пара свеукупно узалуд потрошено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

31.01.2015 21:35

Сада када знате засто Мициц "пуси" Додику,следеце сто треба да оцекујете је да руси СДС и спасава гузицу Додику,али и себи.Зив били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

16.12.2019 20:47

Управо то.

Name

НС Гас

31.01.2015 21:37

Директор НС Гаса је сура Бијељинског познатог др.Росица то јест апотеке Росиц који је и сам из околине Бјељине тако да је свима јасно да је предузеце НС Гас у власниству градонацелника Мице Мицица то јест 80% и 20% град Бијељина коју и сам контролисе зато вјероватно боли неуспјели покусај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шурак

31.01.2015 21:48

Шура зету гура, тј. гура му посао :-)

Name

СНАГА НАРИДА

01.02.2015 08:10

Одлично, сад знамо ко је директор. Још да сазнамо ко је власник, а то није теско ако се зна тачан назив фирме. Биће да је 20% власништво Града, 80% приватно власништво, а финансирање у обрнутом проценту.Биће ту посла и за СИПУ

Name

Збуњен

31.01.2015 21:39

Зашто гас?! Док дође са Арктика, преко Сибира, Украјине... Са 10 милиона се могло без проблема направити једноставан цјевовод од Термоелектране Угљевик (25км) и читав град гријати са тзв. отпадном енергијом + што би се поправио квалитет ваздуха у граду који је због ложења неподношљиво загађен. ДА ЛИ ЈЕ ИКОМЕ ОВО МОГЛО ПАСТИ НА ПАМЕТ ДА СЕ РЕАЛИЗУЈЕ...??? Бацамо толику енергију на расхладни торањ у термоелектрани а гањамо се са неким гасом... везе са везом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

31.01.2015 21:47

Права ствар! Тузла је решила проблем гријања 70% града повезивањем са термоелектраном и још увијек се ради на повезивању остатка града. Гријање је јефтиније од 1,5КМ/м2.

Name

Црни Груја

31.01.2015 22:31

Бијељина се не мозе грејати са ТЕ Угљевик. Мицо Мициц и Васлија Периц се не могу да договоре ко це висе да стави у свој дзеп... А гдје је термална вода на којој Семберија буквално лези. Јос прије рата је постојао пројекат о грејању Бијељине термалном водом... Али не мозе се Мицко ту да угради. Ово му је испала добра прилка са фирмом из Новог Сада. Ма зивјели тендери. Док је њих бице пуних дзепова за насе политицаре, у покусају.

Name

ПМ

31.01.2015 23:51

Ако је то тачно (да ТЕ Угљевик има вишак енергије) онда је то најбоље рјешење. Само ко би ту мазно лову. Нико јер је ТЕ Угљевик државна фирма. Е ту је тај проблем, што нико не може да мазне лову. Има ли неки стручњак да изађе са подацима колико је вишка топлотне енергије у ТЕ Угљевик па да ове гузоње ставимо пред зид (свршен чин)

Name

СНАГА НАРОДА

31.01.2015 23:58

У Србији фирма под називом "НС гас" не постоји. Има ли неки други назив. Да ми мало видимо ко стоји иза те НС ГАС и све ће нам бити јасно. Да није друштвена фирма типа "друштво једног лица" (или више лица).

Name

енгинеер

01.02.2015 11:50

Свака термоелектрана искористи око 30% топлотне енергије у рад турбине и производњу струје, остало иде у атмосферу. Снага ТЕ Угљевик је 300МW, значи вишка топлоте што се губи је минимум 600МW. Довољно за 5 Бијељина да се грију. поз!

Name

ОБН

31.01.2015 21:40

Ако Мицо настави да хвали Додика мозда и добије сагласност. Али,како и ста даље ? Прикљуцци прескупи за гасовод ,а термална вода у Бањи Дворови на дохват руке и бесплатна.Медјутим,бања Дворови и даље це пропадати а сиромасни народ цутати и трпјети. Страсно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

31.01.2015 21:45

Када сте сви тако паметни не знам сто се небавите политиком? А само се борите како би добили неки новац од дрзаве или од Мице! Бас сте глуп народ. Семберија задњих 10 година се гради и изградјује и сири а ви само паметујете! Да се поједини пита ви би лозили и за сто година у центру града алфу на дрва и угаљ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

03.02.2015 12:04

Да су нам сви као Мицо! А ови хостаплери сто баљезгају по нету то ти је гомила нељебоваца и нерадника. Све сами паметњаковици.

Name

Мицо

31.01.2015 21:47

Мициц је вук у јагњецој кози. Ми из Бијељине смо на..бали с њим. Али фала Богу има мандат јос годину дана, па збогом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пм

31.01.2015 21:50

Мозе ли се сазнати ко је власник те "НС Гас". Која друствена фирма. Ту је оцигледно бирба ко це да мазне добар дио колаца. Они са републицког или они са локалног нивоа. Па ко је у том НС ГАСУ испред дрзаве (валда ако је друствена онда је дрзавна) могао уци у толику инвестицију а да се не ријесе основне ствари, као прогласење јавног интереса. Па тамо за неке мале и непрофитабилне хидроелектране прогласавају јавни интерес а овдје не могу. Слуцај је да се испита, јер ја не вјерујем да ту нема муцки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

31.01.2015 21:57

Не мозе Мицо да покрпи рупе по путу а прица о неком гасу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

власник нс гас

31.01.2015 22:03

Јасно је рецено друствено предузеце није дрзавно ,а друство је:Мицо Мициц, Цицан Симиц ,Никола Росиц итд.па це се народ прикљуцит на плин а друство да сиса .Само сто неце да мозе реце " Сојиц "

ОДГОВОРИТЕ
Name

е мој Мица

31.01.2015 22:05

Па куд да Додика слусас. Уосталом иди до Сарајева мало па се распитај сто ли је онолки смог у граду, гас је толико скуп да га се не исплати користити. Назалост ал је тако а са јузним током би само био скупљи. Миле је пласиро супље прице о јефтином гасу а од Руса ни 70 милиона кредита за годину дана није у стању да добије. Економију у РС је сатрала поплава бар оно сто није СНСД са кумством. И кад свега нестане остаје нам прица да би све могло бит боље да је само гаса Руског. Има га и сад у Зворнику мислим па не видим да тамо зивот цвјета. Не слусајте оног којег висе нико битан у свијету не цује

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

31.01.2015 22:06

Да је Додик дозволио да Сецерана ради пуним капацитетом и она мозе цитаву Бијељину да снадбије струјом па би се и тако могло грејати, али лоби је цудо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Милу

31.01.2015 22:15

Лупаш ли лупаш. Могло се кажеш свима дати по хиљаду марака? и онда шта онда кад тих хиљаду потроше. Ко би враћао тих десет милиона? Порука за Мићу Мићића; одј.. Србе покварене узалуд ти изгради Бијељину, узалуд одбрану од поплава. Овај народ Мићо је покварен безобразан и незахвалан. Овај народ обожава ону сељачину која се пење по столовима и гракће, који је простачина и лаје, који лаже и ј... у здрав мозак. То они воле а не оне улице и лијепо канделабере, не нови лијепи дом културе, владичин двор, не канализацију коју нису имали никад, не манастире лијепе, не тржни, не обилазницу. Ништа то њима не треба. Крканлук и сељаклук то они хоће то им дај, то је за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

31.01.2015 22:22

Браво господине, све си објаснио!

Name

ми сами

31.01.2015 22:32

Види ових Додикових сто плацу и кукају.Миле спиздио 450 милиона на аутопут који води нигдје и то је добро а ово не ваља.Дала Србијанска фирма 80 %пара и ста је спорно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауто пут

31.01.2015 22:45

Замисли само да Бијељина има дупло више становника (200.000 као Бања Лука) и да има ауто пут рецимо до Брчког. Ето тако не води ауто пут од Бања Луке до Градишке нигдје, ни у једном ни у другом правцу.

Name

СНАГА НАРОДА

01.02.2015 08:30

Спорно је чија је та фирма, и ко је финансирао 80%. Јер ако је у тој "друштвеној фирми", наводно из Србије, неко од наших гуз... из РС, онда је јасно да тих 20 милиона што је до сада уложено нису уложили приватници из НС ГАС, него Град Бијељина. У шта је уложено 20 милиона. Вјероватно инфраструктуру чије обавезе је на себе преузео Град. Приватници никад не улажу ако је нешто неизвјесно. А овдје нема утврдјеног јавног интереса без којег нема експропријације земљишта куда пролази траса по багателним цијенама. И ето како се богате привилеговани појединци: преко државе и обичног народа.

Name

За 20 милиона

31.01.2015 22:37

у Бијељини се могло изградити 10 Вртица за дјецу, 5 скола, санирати све рупе на путевима, поправити сву улицну расвјету, ставити филтере тј. прецисциваце ваздуха на топлани и ЕКО депу (да не буде оволики смог у граду-за оне који не знају, у Бијељини увеце није здраво сетати) , и ко зна ста јос... Али , Мицо, треба то и знати и хтјети !

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво ми сами

31.01.2015 22:52

80 % Мицо + 90 % Опстина = 70%у дзеп Мице а исјецене улице се крпе са друге ставке будзета то јест редовно одрзавање улица такп да је тп пљцка пред оцима .Јбг ми смо га изабрали па нек узме мало и он Мицо је то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста

31.01.2015 23:22

Доста је висе и Мице,Мије и друзине. Младји људи морају повести нас град.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

31.01.2015 23:38

Ово личи на потемкиново село. На чардак ни на небу ни на земљи. На прављење рачуна без крчмара. Како је могуће да некоме падне на памет да улаже у нешто за што нису обезбијешене основне дозволе и сагласности. Актуелна ентитетска власт у РС све је прописе поставила тако да се ни један озбиљнији пројекат не може реализовати без сагласности Владе РС. Наравно ради тога да би све држала под својом шапом и узимала кајмак и стављала зараду у своје џепове. Сјетите се само малих хидроелектрана. Све су надлежности пренијели са општина на државу и сад раде шта хоће (могу шта хоће ал неће моћи докле хоће). А ови у Бијељини нису наивни, само су се прешли у рачуну. Не знају да се ови горе не задовољавају мрвицама. И ту је основни проблем. Нису им понудили довољно колача да из задовоље. Овдје је неко неког израдио у приватном дилу. А има и љубоморе. Зашто би они зарадили више од нас кад и нас треба да се пита. Све остало је бацање наивном народу прашине у очи. Ал' зато постоји СНАГА НАРОДА, и она ће кад - тад да побиједи. Нећемо дуго чекати. А ти народе, кани се препуцавања на националној основи и удружите се да свако сруши своју крвопију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Зивановиц

01.02.2015 00:02

Пуно име и презиме..то слабо ко ставља. Како вас није срамота.. Маните се висе политицара..док ви бацате нама прасину у оци, они се богате. Сви ми знамо ко је и колико имао пре владавине. Нема му је на цаст Богу све сто је украо од народа..сто је најгоре невини це му у породици испастати. Поцркали дабогда!! Мени то није грех реци..отац ми је два пута рањаван, нико ниста од дрваве нити опстине није добио, ниједна пропаст нас није обисла..поцевси од рата, беспарице, незапослености, поплава.. Ниста горе од неправде. Мораце се несто предузети. Мени је 25 година и немам куд..а искрено..много нас је таквих сто се тице омладине па и оних старијих. НЕКА ВАМ ЈЕ БОГ НА ПОМОЦИ УНИСТИТЕЉИ ОВОГ НАРОДА!! У ЦРНО ВАС ЗАВИО!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

01.02.2015 00:12

Срећа је ваша па имате Мићића.Да је вама СНСД на власти видјели би ви шта је мука.А ја разумијем ове фрустриране СНСД-овце.Човјек их разваљује 20 година.Комплес им набио.Хахаха...ма како ћете га побједити? С ким? Са Миливановићем или са Милицом?Ма дајте будите нормални.Синоћ била на АТВ.Нисам је пре никад ни слушао.Још једна вртирепка која је успјела...а млати празну сламу сат времена.Сва је прича пљување другога, а не рече шта она добро уради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЈЕШЕЊЕ

01.02.2015 00:17

Имам рјешење да се цијела Бијељина грије на дрвну биомасу (отпадно дрво-сјечка), којег на Мајевици има толико да може да грије три Бијељине. Гријање са једног мјеста (може и постојеће градске топлане, по цијенама најмање за 30% од постојећих. 1500 нових радних мјеста. Приватни инвеститор обезбиједјен. Загадјивање "0" због најсавременијих филтера. Али ово никога не интересује јер страни инвеститор не да мито (провјерено). Ово сам нудио у неколико градова РС, али џаба. Нема мита, нема посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

01.02.2015 05:56

Свако плаћа своје грешке.Сам пао сам се убио.Таман посла да повјерујемо да је неко други крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко

01.02.2015 08:06

Миле му је обећао прикључак на гасовод али прво да га хвали а онда да пређе у СНСД у праву политичку партију, то је договорено .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања Бања Лука

01.02.2015 08:10

Теско нама људи. Ја мислила вама у Бијељини боље, кад оно исто све. Склањајте ове потросене политицаре, због будуцности насе дјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

01.02.2015 09:10

Фирма Нови Сад Гас постоји, друштвена је и рачун у блокади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

01.02.2015 10:00

Како се тацно зове та фирма. На претразивацу АПР-а гдје се могу наци све фирме у Србији, ЈЕ НЕМА. Ако је јос тацно да је у блокади, како је могуце да се појављује као инвеститор у тако великом пројекту

Name

Младен

01.02.2015 09:52

После ове афере Мицо Мициц не заслузује да буде Градонацелник Бијељине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

01.02.2015 10:19

А људи шта је ово сад? Откуд коментари на рад чика Миће Мићића, кад је то у Бијељини забрањено и то строго него се само могу кометарисати други политичари из других странака што реално није добро, за нас обичан народ који све то гледамо, коментаришемо и даље нас нема нигдје, примичемо се оним заједничким кухињама.Међутим, није то случајно?! То се чика Мићо почиње лупати по глави јер не даје другим процентуално-довољно у односу на добијено....Али колеге који коментаришете замилио бих да ријеш сељаклук примјењујете само када причате о актуелној локалној власти у Бијељини.Па колико година унаазад ,,градом,, управљају људи који не капирају шта је у ствари град.(Сјетимо се вашара у центру града, мада их и сада има,саобрачај у граду нула, саобраћајне полиције у граду нема сем када долазе званичници и тек тада видимо килико их има а господа викендом одмара а тада је прави хаос на улицама Бијељине а посебно ноћу,коњске заапреге крећу се по самом центру, комуналне службе раде у по бијела дана, ПАУК заустави потуно саобраћај у кружном току да би покупио неко ауто које по обичају није из БиХ)Укратко, дајмо на власт младе људе из града или оне који су струдирали у великим градовима и имали прилику да виде како изгледа прави град.Бијељина то у овом тренутку није ни случајно!!! Ако причамо о инвестицијама у Бијељини, тачно било их је али само оне на којима су на тендерима могли да прођу они који дају велики проценат.Зар нам је био ХИТАН овакав Центар за културу са салом од 350 мјеста.Па и Црњелово има већу салу.Зар није била преча спосртска дворана??? Само чекам кад ће неко осим мене почети да коментарише ове улице и шахтове по ,,урађеној,, канализацији!??? Не то нико не смије, ни један овдашњи медиј и зато доводимо медије из других средина да то коментаришу.Па зар то није срамота? Знате колико је ту новца ,,утрошено,, а чини ми се велики дио узалуд!!?? И зато драги пријатељи из других крајева РС немојте нам загорчавати живот вашим препорукама.ЕВО поклањамо вам и градоначелника и неколицину (3-4)његових стручњака-послушника.БРАВО за СНАГУ НАРОДА и ГОРАНА ЖИВАНОВИЋА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоца

01.02.2015 10:41

Шаровић је најбољи СДС-ов кадар и он треба да преузме партију! Мићо никада није споменуо Бјељинске хероје, Маузера и праве борце! Шаровића за предсједника!!! Ковача Рељу за директора СИПА-е, Ујића за шефа Службе за странце! Мићо склони се , не сметај!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин али прави

01.02.2015 10:44

НАРОД ЈЕ КРИВ ШТО БИРА ЛОПОВЕ А ГЛАВНИ КРИВАЦ ЈЕ РУД... КОЈИ ЖЕЛИ ДА НАМЕТНЕ СВОЈУ ДИКТАТУРУ А НАРОД ЈЕ СЛИЈЕП КОД ОЧИЈУ ТАКО ВАМ И ТРЕБА КАО ШТО ЈЕДНА РЕЧЕ НА БН И ТРЕБА ДА ИМА ГУМЕ И ФЕЛГЕ ОД 37ооо КМ ВЈЕРОВАТНО ТА ДОТИЧНА ЖИВИ НА ДРЖАВНИМ ЈАСЛАМА. МОЈИ ПРАДЈЕДОВИ СУ РОЂЕНИ У БИЈЕЉИНИ СВЕ СЕ ЗНА КО СУ САДАШЊЕ ВОЂЕ А РЕВОЛУЦИЈА ЈЕ НАША СУДБИНА ДОК СЕ ЛОПОВИ И КРИМИНАЛЦИ НЕ ПОХАПСЕ НИКАД НЕЋЕ БИТИ ДОБРО. КАКАВ НАРОД ТАКВА И ВЛАСТ. ЧАСТ ПОШТЕНИМ КОЈИ СУ СЕ ДОКАЗАЛИ.ВОЛИМ ПОШТЕЊЕ И ЦИЈЕНИМ ЧИСТ ОБРАЗ УВИЈЕК СЕ СЈЕТИМ ПРЕДСЕДНИКА УРУГВАЈА КОЈИ ВОЗИ БУБУ ОД 1000Е ТО ЈЕ ПОНОС И ДИКА СВОЈЕ НАЦИЈЕ А НЕ ОВЕ НАСЕ ПРОПАЛИЦЕ ОНИ НЕМАЈУ НИ ДУСУ И МОРАЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Гоцу

01.02.2015 11:58

Слазем се да је Саровиц најбоље рјесење. Истина није ни Мицо некада био тако лос, али последњих година је грозан. Да ли је потросио енергију, да ли га је "бизнис" заслијепио или је несто треце ... то је мање битно. У сваком слуцају, Мицу треба послати у (заслузену ?) пензију . Тако је најбоље и за Мицу а поготово за градјане Бијељине и околине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

01.02.2015 12:29

У Опстини Бијељина кредит (Градске управе) је достигао 80 милиона марака сто је скоро два градска будзета. Е то је резултат Мицине и Мијине владавине у Бијељини, са промасеним оваквим и слицним пројектима а са енормним лицним богацењем. Те паре це врацати наса дјеца и унуцад. Катастрофа !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градац

01.02.2015 12:53

Надам се да ће неко одговарати за овај Пројекат. Колико људи већ ради у овој непостојећој фирми све татина дјеца. Нажалост Мићић је направио још један промашај у својој владавини надам се да це схватити да треба бити достојанствен и достојанствено се треба повући. Постаје велики губитник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

01.02.2015 13:05

Кад се усло у реализацију пројекта гасификације Бијељине то је био добар и економски исплатив пројекат.Цијена на улазу у Бх гаса је била 150 долара за хиљаду кубних метара.Повецањем цијене нафте на свјетском трзисту нагло расте цијена гаса због уговора који домаци добављаци имају са Гаспромом а који је формулом за цијену нафте на свјетском трзисту. Цијене су у једном периоду порасле на астронмских петсто долара а сада су на несто низем нивоу.Јасно је да у условима кад је улазна цијена гаса веца него цијена пропан бутана у малопродаји а исти има вецу енергетску вриједност пројекат гасификације постао бесмислен.Проблем је сто Гаспром има монопол за продају на овом простору сто је резултирало огромним губицима домацих дистрибутера само Србија гас има губитак близу двије милијарде еура.Покусај да се проблем ријеси отварањем нових добавних праваца са прихватљивом цијеном гаса на најгрубљи нацин је осујецена од актуелне власти.Рјесење се покусало наци у уцесцу у пројекту Јузни ток који је како је Гаспром зелио да га реализује покусај да бетонира монопол у овом дјелу Европе.Уколико се ријеси проблем нових добавних праваца евентуално уцесце у изградњи Лнг терминала и резрвисање капацитета за Републику Српску и БиХ сто би обезбједило цијену гаса не вецу од 250 долара на улазу у земљу сто развој гасног сектора цини реалним. Будуци да пада и цијена нафте цијене и руског гаса би се могле стабилизовати на прихватљивом нивоу.Поруцујем свом пријатељу Мици Мицицу да је његова среца сто није направио прикљуцак на Сепку јер би губици били далеко веци.Јасно је да се за одредене пројекте морају доносити политицке одлуке али оне не смију бити на устрб економске логике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

01.02.2015 20:52

Мицо ово ти није требало. Не бисмо издрзали нити да смо Свајцарска

ОДГОВОРИТЕ