Ко је фаворит у Супер-боулу?

Током ноћи између недеље и понедељка на програму ће бити 49. Супербоул, а ЕСПН стручњаци прогнозирали су ко ће да освоји Винс Ломбарди трофеј.

Остали спортови 31.01.2015 | 15:20
Ко је фаворит у Супер-боулу?

Ривали у Глендејлу у Аризони биће бранилац титуле Сијетл Сихокски и најуспешнији тим у овом веку Њу Ингланд Петриотси.

51 стручњак, новинар, аналитичар и колумнист дали су своје прогнозе, а минималну предност добили су Петриотси – 26:25.

Други пут у низу, али тек трећи пут у последњих 20 година у Супербоулу ће играти два тима која су у регуларном делу сезоне била најбоља у својим конференцијама.

Мајк Рајз, који прати Петриотсе за ЕСПН, верује да ће ранинбек тима из Бостона ЛеГарет Блант успети у ономе што није могао Еди Лејси из Грин Беј Пекерса, што ће бити пресудно за победу Петса над Сихоксима.

С друге стране, искусни НФЛ новинар и колумниста Дејвид Флеминг верује да ће млада и брза одбрана Сихокса урадити Тому Брејдију исто оно што је прошле године учинила Пејтону Менингу, у победи над Денвер Бронкосима 43:8 у СБ.

У одбрану Петриотса, али и ефикасност Брејдија, узда се бивши квортербек и ЕПНС НЛФ инсајдер Рон Џаворски, а његов колега Кеј Си Џојнер верује да одбрана Сихокса нема решење за тимове са добрим нападом трчањем.

Кевин Сајферт верује да су Петриотси сјајан тим који експлоатише слабости ривала, али он сматра да их Сихокски немају. Роб Демовски предност даје Петсима због "врхунског мотиватора" Била Беличика, док Рич Симини и Џереми Фаулер верују да ће Расел Вилсон и Маршон Линч бити нерешива енигма за одбрану Њу Ингланда.

Већина стричњака очекује да Супербоул буде веома изједначен, да га реши један филд-гол или тачдаун, те да ће кључни фактори бити одбране, односно која ће успети да заустави сјајне квортербекове и ранинбекове оба тима.

Први пут после десет година једна екипа ће имати шансу да брани титулу, Сихокси су поновили успех Петриотса из 2004. и 2005. Петриотси ће играти своје осмо финале, чиме ће се изједначити са рекордерима Далас Каубојсима и Питсбург Стилерсима.

Меч ће гледати стотине милиона људи широм света, а 30 секунди рекламе на НБЦ каналу коштаће 4,5 милиона долара, пола милиона више него у претходна два СБ што су били рекорди.

Химну САД извешће Идина Мензел, Џон Легенд ће отпевати нумер у "Америца тхе Беаутифул", док ће током паузе на полувремену свој шоу имати Кети Пери и Лени Кравиц.

Коментари / 0

Оставите коментар