Бурна прошлост новог појачања Партизана!

Сместио отказ Јешићу, свађао се са навијачима, запалили му два аутомобила...Црвени картони су изгледа најмањи проблем за Ивана Бандаловског, трећег Бугарина у Хумској 1, после Асена Николова и Ивана Иванова.

Фудбал 31.01.2015 | 14:40
Бурна прошлост новог појачања Партизана!

Асен Николов је упамћен као један од највећих промашаја кад је реч о појачањима из иностранства, Иван Иванов као миљеник Гробарима, а трећег Бугарина који ће играти у Партизану карактерише биографија на којој би му позавиделе и холивудске звезде. Иван Бандаловски (29) је све, само не обичан фудбалер и ако је судити на основу онога што је радио у досадашњем току каријере навијаче црно-белих и фудбалску јавност у Србију пролеће контроверзи.

Репрезентативац наших источних суседа, који је потписао уговор са Парним ваљком, враћа се фудбалу после шестомесечне паузе, пошто од раскида сарадње са белгијским Леувеном није имао клуб, а управо је током епизоде у Про лиги оправдао статус бескомпромисног борца који не преза ни од чега, али прелази границе дозвољеног. Тако је на утакмици против Стандарда 18. августа 2013. тек што је стигао у клуб, зарадио црвени картон због бруталног старта над Мичуом Бачуаијем у трећем минуту надокнаде времена, у тренутку кад је његов тим губио 0:1 и због чега је кажњен три сусрета забране играња.

То му није једино искључење у каријери, пошто је у 26. минуту утакмице квалификација за Мундијал у Бразилу, Бугарска - Данска, оборио Данијела Васа и оставио колеге на цедилу, па је тим Мартина Олсена искористио бројчану предност и минус претворио у реми (1:1).

Иван Бандаловски је за државни тим одиграо 12 утакмица, а мало је недостајало да оконча репрезентативу каријеру, пошто га је бивши селектор Љубо Пенев пред дуел са Холандијом избацио из екипе, јер је ван његовог допуштања куцао СМС поруке (!?), али је неспоразум брзо изглађен.

Остао је, ипак, утисак да искусни десни бек не трпи ауторитете. О томе можда најбоље сведоче информације с почетка 2013. кад је са тренера ЦСКА именован Миодраг Јешић. Само неколико седмица касније српски стручњак био је приморан да напусти Софију, јер је - како каже - био жртва клана који је предводио управо Бандаловски.
„Он, Стојанов и кондициони тенер су ме саботирали, пласирали лажи и о мени и зато сам био принуђен да напустим клуб. Особа сам која се држи принципа, а то се изгледа није допало власнику и ја под овим условма не могу да тренирам ЦСКА. Додуше, није Бандаловски једини крив, него они који су му дозвили да буде главни“, јадао се тада Јешић.

Само месец дана раније, на припрема у Анталији, Бандаловског су саиграчи изабрали за капитена ЦСКА и то тајним гласањем, што показује да је био доминантна фигура у свлачионици. Толико јак да је потпалио фитиљ незадовољства међу остатком тима, што је натерало Јешића да одступи.
„Имате право само једном да погађате зашто смо играли боље него претходних седмица“, ликовао је капитен после победе над Локомотивом из Пловдива (2:0). „Чим је дошао нови тренер ствари су се промениле. Миодраг Јешић је имао проблем с свима нама, уништио је атмосферу у свлачионици, а ја као капитен тврдим да под његовим вођством нисмо били спремни за дерби са Литексом. Код Јешића нисмо ништа тренирали, он само прича да је Генерал, али код њега ништа нисмо радили“.

Три године је провео Бандаловски у ЦСКА и био је на корак до уговора са славном Стеауом, која му је нудила сарадњу на шест месеци у вредности од 60.000 евра, али се харизматични власник румунског шампиона Ђиђи Бекали предомислио у последњи час, пошто је добио „миг“ од тренера да „нешто није у реду“.
„Кад смо играли против ЦСКА Софије мечеве плеј-офа за пласман у Лигу Европе наша тактика се базирала на нападима по страни коју покрива Бандаловски, јер смо имали информације да је лош у одбрани. Победили смо 2:0. И како после тока да купим таквог играча“, запитао се Бекали.

Иван Бандаловски је по свему судећи и темпераментан, медији у Бугарској су извештавали како се неколико пута свађао са навијачима ЦСКА, али и да су два његова аутомобила Ауди А6 и џип марке Мерцедес запаљена током јесени 2011. у размаку од само месец дана.
„Нек’ је на част људима који су ово урадили“, процедио је кроз зубе фудбалер који изгледа важи за храброг момка, јер је у Софији живео у делу града за који се верује да „припада“ навијачима љутог ривала Левског.

 

Коментари / 0

Оставите коментар