ЕЛ: Звезда - Алба, реакције

Тренер црвено-белих задовољан јер се у мечу против Албе екипа вратила игри која ју је красила већим делом сезоне. Тренер Албе Саша Обрадовић одушевљен атмосфером и дочеком који су му приредили навијачи Црвене звезде. Звезда боља, Алба учи.

Кошарка 30.01.2015 | 14:00
ЕЛ: Звезда - Алба, реакције

Дејан Радоњић на конференцији за новинаре после победе над Албом је одавао утисак човека који је све време знао да ће ствари доћи на своје место.

Црвена звезда Телеком већ у првом полувремену је "преломила" госте из Берлина и у наставку се на паркету пуног Пионира играла "игра мачке и миша", до коначних 86:69.

"Честитке свима на историјској победи, првој у Топ 16 фази. За овај млади тим је велика ствар да смо успели да пређемо тај корак. Генерално, утисак је да смо 40 минута играли одличан меч. Сјајно прво полувреме, онако како треба увек да играмо и како смо изгледали у великој већини утакмица ове сезоне. Дали смо много лаких поена, имали добар напад, самопоуздање... Касније смо то само одржавали", рекао је Радоњић.

Он је констатовао да је амбијент у Пиониру био сјајан, а да уједно није "окривио" Арену за неке пређашње поразе у елитном такмичењу.

"Хвала навијачима. Тражили смо додатни подстицај и стигли до резултата који ће ипак остати негде записан".

Радоњић је у тријумфалном тренутку осетио потребу да се врати на почетак сезоне, када је основни циљ био пласман у Топ 16 фазу.

"Урадивши то са најмлађим тимом у такмичењу, направили смо изузетан посао. То нам је донело дозу задовољства, али било је претерано размишљати како сада одмах можемо да се боримо и за Фајнал фор. Овај тим се тек гради и тек стиче оно што је потребно да би постао оно што желимо - и у перспективи и ове сезоне".

Звезда је у дуел са Албом ушла као последња у групи, са скором 0-4.

"Неко је можда мислио да су ти порази оставили траг, да нам је било не знам како тешко. Није уопште било тешко", истакао је Радоњић.

"Знали смо како и шта радимо, којим правцем идемо, које су нам идеје и жеље. Победу из Подгорице смо валоризовали кроз игру вечерас, морамо тако и да наставимо".

Према речима шефа струке, Стефан Јовић у другој четвртини је доживео повреду због које је остатак меча преседео на клупи.

"Извесно је да за наредни дуел АБА лиге против Солнока имамо проблем неиграња Јовића, за Жалгирис ћемо још видети. Повреда није озбиљна, он је хтео да игра, али није било потребе да се ризикује".

Саша Обрадовић доживео је врло емотивне тренутке на прослави 46. рођендана. После много времена појавио се пред навијачима Црвене звезде, клуба у којем је поникао и одакле се винуо у звезде.

Изашао је на паркет Пионира као тренер берлинске Албе, али су га дочекале овације као да је поново обукао омиљени дрес. Није издржао, сузе су потекле.

"Емотивно сам одреаговао. Није лако када вас свој народ награди оваквим дочеком. Звездино сам дете, поникао сам у клубу... Тешко је било водити утакмицу против бившег и вољеног клуба. Не знам да ли сам ја потпао под утицај, али није било онако како смо желели. Хвала Звездиним навијачима. Најбољи су", рекао је смирени Обрадовић.

Његова екипа није успела. Већ после првих десет минута могао се наслутити победник.

"Нисмо се дуго видели и нисам скоро осетио овакав амбијент. Лепо је играти, па нека сам и противник, пред оваквом публиком. Увеличали смо Звездино славље".

"Прва четвртина је одредила даљи ток меча, ми нисмо успели да контролишемо одређене ствари. Поготово не у нападу, када смо губили лопте и давали снагу Звезди. Не могу да замерим мојим играчима, борили смо се. очигледно да можемо боље од овога, али су и сами играчи потпали под ову атмосферу", оценио је прослављени ас српске кошарке.

Пораз Албе за Обрадовића није трагедија.

"Алба нема велике циљеве. Ми смо овде да учимо, а данас нисмо савладали лекцију. Очекивао сам мало бољу игру моје екипе. Звезда није играла у последње време на најбољем нивоу, али је опет побеђивала. Утакмица у Подгорици им је дала самопоуздање и желим им све најбоље у будућности", рекао је Саша Обрадовић.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

милан

30.01.2015 14:16

Институција каква је црвена звезда и спортски бренд 1.у србији само је за похвалу!свака цаст мајстори!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ