НБА: Вучевићу не дају на ''ол-стар'', ноћас 4 меча!

Никола Вучевић је својим фантастичним играма одушевио многе у најјачој кошаркашкој лиги света, али то није било довољно да убеди тренере НБА клубова да га уврсте међу оне који ће на Ол-стар.

Кошарка 30.01.2015 | 13:00
НБА: Вучевићу не дају на ''ол-стар'', ноћас 4 меча!

Након што су навијачи, у великој анкети, одредили стартере који ће наступити на "сусрету свих звезда", на ред су ступили НБА стратези који су занемарили чињеницу да је Вучевић у овој сезони просечно по мечу остваривао чак 19,5 поена, 11,3 скока и две асистенције, па га нису позвали на спектакл који ће 15. фебруара бити одржан у Њујорку.

Тренери су својим гласовима одлучили да на следећи начин попуне тимове: Западну конференцију ће, поред стартера (Стеф Кари, Коби Брајант (повређен, мораће да буде ангажован неко други), Блејк Грифин, Ентони Дејвис, Марк Гасол) представљати и Ламаркус Олдриџ (Портланд), Тим Данкан (Сан Антонио), Кевин Дурант (Оклахома сити), Клеј Томпсон (Голден Стејт), Расел Вестбрук (Оклахома сити), Џејмс Харден (Хјустон) и Крис Пол (ЛА Клиперс), а на "Истоку" ће се Џону Волу, Кајлу Лаурију, Леброну Џејмсу, Кармелу Ентонију и Пауу Гасолу придружити и Атлантин трио Ал Хорфорд, Џеф Тиг, Пол Милспат, те Крис Бош (Мајами), Џим Батлер (Чикаго), Двејнд Вејд (Мајами) и Кајри Ирвинг (Кливленд).

Млади црногорски центар није једини који је заслужио да се нађе на Ол стару, а кога су тренери занемарили. Тако је Чарлс Баркли рекао да Кевин Дурант није заслужио да буде позван, јер није одиграо довољно утакмица (пропустио 25 од 46 одигране), јер одлазак на "сусрет свих звезда", како то каже легендарни кошаркаш "није животна награда", па се упитао зашто на пример није позван сјајни бек Портланда, Демијан Лилард.

А због Лиларда, који бриљира у дресу Трејл-Блејзерса и просечно ппо мечу има 21,8 поена, 6,2 асистенције, 4,5 скока и 1,35 "крађе", огласила се и полиција Портланда која је на свом званичном Твитер налогу шаљиво објавила да "размишља да покрене истрагу о крађи како би утврдила како се то десило да Демијан не буде позван на Ол стар".

И, док тугују Вучевић, Лилард, па и један од само тројице играча који просечно остварују преко 20 поена и 10 скокова по мечу, центар Сакрамента Демаркус Казинс, у НБА лиги су синоћ одигране четири утакмице.

Вучевић је постигао 17 поена и имао 14 скокова у првом поразу Орланда од Милвокија (100:115) после чак 17 њихових дуела на терену Меџика, а највише драме је било у Лос Анђелесу, где су Лејкерси и Булси подсетили на стара добра времена. И, поново је Џордан одлучио. Овога пута онај из Лејкерса, јер је Џордан Хил са 26 поена и 12 скоква, уз бека Вејна Елинготна који је убацио 23, предводио домаћине, док је Ол-стар бек Булса Џими Батлер меч завршио са 35 поена.

Али, знате то већ и сами, не пишемо вам ми о НБА лиги само кроз бројке. Увек ту има и нешто више од пуке статистике, зато што је кошарка, ма колико постала и бизнис, и даље - игра.

А ево како је управа Минесоте решила да се поигра са својом доскорашњом звездом Кевином Лавом. Момак који је бриљирао у дресу Тимбервулфса решио је да их напусти како би заиграо са Леброном Џејмом и Кајријем Ирвингом у инстант-екипи Кливленда која је сакупљена како би одмах освојила титулу, а управо Кевин Лав стиже у Минесоту, где се у суботу састају његов бивши и његов садашњи клуб.

Управа Тимбервулфса је направила промотивни видео спот за ту утакмицу, назвала га је помпезно, "Повратак!", а када га погледете - видећете да се у њему уопште не спомиње Кевин Лав, иако се све време најављује "толико жељени повратак".

Врло духовитим спотом спомиње се, заправо, само повратак Мајка Милера, који је сада резервиста у Кливленду, а у Минесоти је играо тек једну сезону, 2008/2009.

Резултати:
Индијана - Њујорк 103:82
Орландо - Милвоки 100:115
Мемфис - Денвер 99:69
ЛА Лејкерс - Чикаго 123:118 (98:98, 106:106)

Коментари / 0

Оставите коментар