Ко је надлежан за Павловића пут?

Незадовољни мјештани семберског села Попови одржали су данас састанак са представницима управе града Бијељина, „Вода Српске“ и „Путева Српске“. Они негодују што су и мјесецима након поплава њихове куће и даље незаштићене од дринске воде. Од надлежних захтијевају да ријеше проблем Павловића пута и моста, због којих су, кажу, два пута до сада поплављени.

Република Српска 29.01.2015 | 18:39
Ко је надлежан за Павловића пут?

Изградњом Павловића пута пресјечен је природни ток ријеке Дрине, због чега су села Попови, Амајлије, Дијелови и Дворови потпољена 2010. и 2014. године. Свака јача киша буди нови страх од поплаве, кажу мјештани.

„Становништво ово можете избрисати са овог простора. Здравствено стање људи је катастрофално. Ви у селу немате више ни човјека да прође. Ево сад, кад су најавили да ће воде бити веће, људи се тресу, зову телефоном, траже спас“, каже предсједник Удружења мјештана Попова Драган Бурић.

Мјештани се жале да надлежни и након свега не схаватју опасност од поновног изливања Дрине, јер сви бјеже од одговоности, а надлежност за старе водотокове пребацују једни на друге.

Ипак, на састанку је утврђено да се пошаље инцијатива ка Министарствима пољопривреде и саобраћаја, које ће утврдити ко је надлежан.

„Тражићемо хитан сасатанак или да нам ураде ове анализе или да доставе тако да у случају поправа да и кризни штаб може да реагује“, изјавио је начелник Одјељења за привреду Предраг Јовић.

Иако су „Воде Српске“ и „Путеви Републике Српске“ због овог проблема највише прозивани, њихови представници након састанка одбили су да одговоре на питања новинара.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

пуциле

29.01.2015 18:02

Ни код нас ниста није урадјено.. Брига Дјуру председникаМЗ..он на брдупа није у опасности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мргуд

29.01.2015 18:34

Не могу да вјерујем, да људи као сто су сељаци, ратари, треба да објасњавају разним "експертима" како смо и засто толико поплављени... Да се зелудац окрене од муке кад цујес прицу "експерата", а дебело су плацени... ФУЈ!

ОДГОВОРИТЕ