Ову апликацију одмах избришите са андроида!

Људи воле ове апликације, али оне, изгледа, доносе више невоља на андроиду, него што му помажу.

Свијет 28.01.2015 | 21:28
Ову апликацију одмах избришите са андроида!

"Таск килери" и "чистачи меморије" за Андроид уређаје су међу најпопуларнијим апликацијама на Андроиду, посебно међу уређајима са гигабајтом или 512 мегабајта РАМ меморије. Људи воле ове апликације, али оне, изгледа, доносе више невоља на андроиду, него што му помажу.

Према ПхонеАрена порталу ове апликације не би требало да се користе уопште, чак ни када је заузетост система или меморија за апликације на 90 или више одсто.

Навике са рачунара нас уче да је боље имати што више слободне РАМ меморије, како би уређај радио боље. Ипак, начин на који рачунар и телефон третирају РАМ меморију се разликује, посебно у случају Андроида. Гугл је РАМ осмислио тако да "увек буде пун".

Заправо, апликације остају укључене у позадини, а то им, између осталог, омогућава и РАМ меморија, како бисмо у реалном времену добијали обавештења и информације. Апликације су, углавном, дизајниране и направљене тако да увек остају укључене у позадини и када их Таск Киллером или Меморy Оптимисером "убијете", оне ће се опет оживети за неколико секунди - једноставно, такве су.

"Неуништиве" апликације су Фацебоок, ФацебоокМессенгер, Вине, Тwиттер, Вибер, WхатсАпп, Хангоутс, Еверноте, заправо већина апликација коју користите свакодневно. Чак и да их ручно искључите оне ће се кад-тад активирати опет.То им је посао, а Андроид ће у позадини свакако РАМ напунити до 80 или 90 одсто капацитета чим га ви испразните.

На уређајима са драстично ограниченим РАМ капацитетом Андроид ће с покретањем захтевних РАМ апликација, сложених програма и игара, затворити апликације које раде у позадини, а најмањег су приоритета и опет их покренути кад се напусти захтевна апликација или игра.

Када инсталирате Таск Киллер, или не дај боже Ауто Таск Киллер апликацију, ви заправо гушите и збуњујете телефон који константно гаси, а потом активира апликације и тако укруг. То негативно утиче на брзину рада, повећава заузетост уређаја и утиче и на трајање батерије.

Јефтини Андроид уређаји су посебно осетљиви на овај проблем, јер они једноставно нису намењени игрању захтевнијих, па и мање захтевних игара, какве су Тетрис Блитз, рецимо, и ниједан Таск Киллер или слична апликација неће променити ту окрутну реалност. Колико год се ви трудили да телефону дате додатни мегабајт РАМ меморије - Андроид ће га попуњавати. Управо због тог разлога је у најнижем сегменту Wиндоwс Пхоне далеко бољи избор од Андроида - јер ради како би требало да ради, не гуши се и не искаче из захтевних апликација.

Како одржати Андроид виталним?

Не инсталирајте превише апликација! Не претрпавајте телефон апликацијама и играма, посебно уколико их не користите сваки дан и свесни сте да неће добро радити на вашем телефону или таблету. Није бог зна какав савет, али је искрен и реалан. Следећи телефон бирајте прво по РАМ меморији, ако волите пуно апликација на Андроид уређају.

ОВО СУ САМО НЕКИ ОД ТАСК КИЛЕРА И МЕМОРИ КЛИНЕРА КОЈИ СЕ МОГУ НАЋИ НА ГООГЛЕ ПЛАY

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

зељко До

28.01.2015 21:14

Ја сам обрисао своју апликацију па да пробам

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре жељко до

29.01.2015 07:53

Браво жељко легендо, само напријед...

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетак мата

29.01.2015 14:51

Моја сестра дошла из Швице и ја њој то инсталирао и очистио кобајаги и она има исто смећа за 6 мјесеци кориштења као и ја сваки трећи дан. Значи бриши ко и оне за батерију, саме глупости

ОДГОВОРИТЕ