Скијање: Побједио Рус послије 34 године!

Руски скијаш Александер Хорошилов дошао је до прве победе у Светском купу, тријумфом на осмом слалом сезоне одржаном у аустријском Шладмингу.

Остали спортови 28.01.2015 | 16:40
Скијање: Побједио Рус послије 34 године!

30-годишњи Рус је под рефлекторима у Шладмингу славио укупним временом од 1:46.39 минута и постао први скијаш своје земље који је победио у Светском купу после 34 године.

Хорошилов је то учинио са скоро једном и по секундом предности у односу на Стефана Гроса из Италије, док је треће место заузео Немац Феликс Нојројтер, који је био седам стотинки иза.

Актуелни освајач Светског купа и прошлогодишњи победник у Шладмингу Марсел Хиршер је подбацио и имао је тек 14. време.

После прве вожње, Хорошилов је имао 79 стотинки предности у односу на Нојројтера, а трећи је био још један Немац Фриц Допфер. Грос, који је био осми тада, одлично је одрадио другу рунду и дошао до чела, а потом је испратио грешке ривала, који су губили време на захтевној стази, све док на ред није дошао Хорошилов. Рус, који је претходно само једном био на подијуму, и то ове сезоне у Ореу, одскијао је маестрално и заслужено тријумфовао.

Најбољу тројицу следио је Допфер, испред сународника Линуса Штрасера, Ђулијана Рацолија из Италије и Норвежанина Хенрика Кристоферсена. Прву десеторицу комплетирали су шведски скијаши Матијас Харгин и Маркус Ларсон, и Данијел Јуле из Швајцарске.

Хиршер тренутно на челу генералног пласмана има 1.014 бодова, а следе га Норвежанин Ћетил Јансруд са 834 и Нојројтер који је сакупио 662. У поретку слалома, први је Немац са 540 бодова, испред Хиршера са 474 и сународника Допфера са 399.

У Светском купу сада следи пауза до 21. фебруара и спуста у Залбаху због Светског првенства које ће од 2. до 15. фебруара бити одржано у Вејлу и Бивер Крику, у Сједињеним Државама.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дарко

28.01.2015 16:35

Свака част за руса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

28.01.2015 18:27

Честтке Хорошилову, заслужено је освојио прво мјесто. Пратим редовно све трке свјетског купа, и питање је било времена када че Хорошилов стати на највече постоље. И то заслужено. Пуно успјеха у даљњем такмичењу у овој години.

ОДГОВОРИТЕ