НБА: Гостили се гости!

До сада је Србија имала двојицу репрезентативаца у најјачој кошаркашкој лиги света, а после нове НБА ноћи тај број би могао да се преполови.

Кошарка 28.01.2015 | 14:20
НБА: Гостили се гости!

Како јављају локални медији из Минеаполиса, Минесота Тимбервулфси не намеравају да додатно продуже сарадњу са Мирославом Радуљицом, коме ове среде истиче други десетодневни уговор. Питање је колико је та информација тачна, јер су и извори прилично резервисани у својим тврдњама, али истичу да су здравствени проблеми у спољној линији тог НБА клуба исувише велики да би са чувеном "брадом" била настављена сарадња, односно да је приоритет да се, како се зна и уме, анажује неки бек.

О томе ће се више знати када ова среда прође и на америчком континенту, а на њему је минуле ноћи по средњеевропском времену одиграно је шест утакмица. Онај други српски репрезентативац, Огњен Кузмић, није био актер драматичне утакмице у којој је Голден Стејт после 19 победа пред својим навијачима изгубио. Кузмић је, наиме, имао обавезе у развојној НБА лиги, где је у поразу Санта Круз Вориорса од Бејкерсфилда (89:102) одиграо 28 минута и за то време био најбољи скакач на мечу (13), а забележио и десет поена, те по асистенцију и блокаду, док је Милош Милисављевић остао неискоришћена резерва "ратника".

А они "прави" ратници, који су млели све пред собом, наишли су на превише тврд орах. Чикаго је до тријумфа од 111:113 стигао после продужетка, који је изборио домаћин, секунд и четири десетинке пре краја четврте четвртине, и то захваљујући "одбојци" Дрејмонда Грина. Ипак, у додатних пет минута Голден Стејт је попустио, а то је, седам секунди пре завршетка, казнио Дерик Роуз поготком за крај нестварне серије лидера НБА лиге, који је од почетка сезоне као домаћин изгубио само од Сан Антонија, 11. новембра.

Роуз је тако постао херој, али му ноћ и није била херојска: имао је рекордних у каријери 11 изгубљених лопти, погодио је 13 од 33 шута, али је тај тринаести, супротно свим празноверицама, био најсрећнији. На другој страни није успео да му узврати Клеј Томпсон, чији је последњи шут био непрецизан, па је завршио такође са 30 поена, девет више од Стефа Карија (шут 9/23), а шест више од Дејвида Лија, који је имао и девет скокова и шест асистенција. Код Булса су се истакли високи момци - Пау Гасол са 18 поена, 16 скокова и четири блокаде, те Жоаким Ноа са 18 поена и 15 скокова.

НБА је ноћас одлучила да се на Ол-стар такмичењу нађу новајлија из Минесота Зек Лавајн, Вучевићев саиграч из Орланда Виктор Оладипо, "дугајлија" Бруклина Мејсон Пламли и крило Милвокија, Јанис Антетокумпо.

Резултати:
Индијана - Торонто 91:104
Детроит - Кливленд 94:103
Мајами - Милвоки 102:109
Далас - Мемфис 90:109
Голден Стејт - Чикаго 111:113 (107:107)
ЛА Лејкерс - Вашингтон 92:98

Коментари / 0

Оставите коментар