Сви студенти убијени и спаљени

Признања и форензички докази показују да је више од 40 студената, који су нестали у септембру, убијено и потом спаљено на ђубришту у мексичкој држави Гереро.

Свијет 27.01.2015 | 22:58
Сви студенти убијени и спаљени

Главни тужилац Мексика Хесус Муриљо Карам је открио детаље истраге, за коју је рекао да је доказала да је ватра била довољно јака да спали 43 студента до непрепознатљивости.

До сада су остаци само једне жртве идентификовани у једној лабораторији у Аустрији, која је навела да је немогуће да идентификује остале посмртне остатке. Родитељи и родбина несталих студената одбацују овај закључак истраге.

Они су у више наврата критиковали владу Мексика, наводећи да су њени закључци неприхватљиви. Студенти учитељског факултета нестали су 26. септембра, када их је зауставила полиција Игуале и предала једној нарко банди. Тужилаштво Мексика је раније навело да су их чланови банде убили и спалили њихова тела.

Потрага за несталим студентима избацила је на видело бројне неповезане гробнице око Игуале, над којом контролу има нарко банда Герерос Унидос.

Више од 70 људи ухапшено је у вези са њиховим нестанком, укључујући и градоначелника Игуале Хосеа Луиса Абарке, и његову жену Марију де лос Анхелес Пинеду, који су почетком новембра приведени у Мексико Ситију.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Опозиција

27.01.2015 22:43

Ово Зељка гледа и казе стааааа ви хоцееетеееее видите ста раде студент'ма у свијету ...

ОДГОВОРИТЕ