Тодорић: Има Луку ко да замјени!

Спортски директор Партизана каже да ће минути Луке Богдановића бити распоређени у оквиру постојећег састава.

Кошарка 27.01.2015 | 22:40
Тодорић: Има Луку ко да замјени!

Лука Богдановић изненада је напустио Партизан и постао члан шпанског прволигаша Морабанк Андоре, али у табору српског шампиона били су спремни на то још када су почетком октобра склопили тзв. отворени уговор са искусном "четворком".

"Богдановић је тренирао са нама целог лета и пошто није пронашао инострани ангажман, договорили смо се да помогнемо ми њему и он нама, уз могућност да оде када му се укаже добра прилика. То је и сврха 'отвореног' уговора", каже за МОНДО спортски директор клуба Драган Тодорић.

"Одрадио је коректан посао, добро се понашао и помогао у складу са својим могућностима. Хвала му на томе, он је био и остаће део Партизана".

Богдановић је регистрован за меч трећег кола против Цедевите и од тада је пропустио само једну утакмицу АБА лиге, против Крке у Новом Месту.

Наступио је на 16 утакмица, у просеку је бележио 3,8 поена и 2,7 скокова, а улога и минутажа су му варирале у односу на околности. Некада је играо преко 20, па и преко 30 минута, некада само минут.

Откако се екипа комплетирала, опоравком Еда Мурића, против Металца је одиграо један минут, а против Игокее 11.

Иако је Душко Вујошевић на унутрашњим позицијама до сада најчешће ротирао четворицу играча (Милутинов, Гагић, Мачван, Богдановић - Безбрадица је играо тек симболично), Тодорић каже да то не значи да ће ротација Богдановићевим одласком спасти на само тројицу.

"У овом тиму има играча који могу да добију неки минут на тим позицијама. То су Мурић, Павловић и да не набрајам даље, то је посао Дулета Вујошевића..."

"Није свеједно када неко проведе са екипом три-четири месеца. Наравно да би било боље да је Богдановић остао, али мислим да нам ово не ремети планове и да неће бити велики хендикеп", закључио је Тодорић.

Други боравак Луке Богдановића у Партизану остаће упамћен најпре по неколико добрих утакмица у Еврокупу, на гостовањима Хапоелу, Банвиту и Асесофту, када је постизао 15 или више поена и "цепао мрежице" шутевима ван линије 6,75 метара.

Дакле, Партизан ће наставити сезону са Миланом Мачваном као основним играчем на позицији крилног центра, а у зависности од противника и тактичких замисли, мењаће га или Гагић (дуго је био алтернатива и Ловерњу), или неки од нижих играча.

Едо Мурић висок је 202, Саша Павловић 201 центиметар, док из другог плана чека шансу Немања Безбрадица (207).

Колико квалитетно Мурић или Павловић могу да одговоре задацима на позицији више од оне коју нормално играју, показаће терен, почев од суботњег гостовања у Скопљу против МЗТ-а, који на "четворци" има Уроша Лучића (207) и Овена Класена (208).

У сваком случају, биће ситуација у којима ће Вујошевић морати да буде креативнији него до сада, па ето и новог изазова искусном стратегу.

Коментари / 0

Оставите коментар