АО: Мари лако преко Кирјоса до Бердиха!

Британац Енди Мари играће против Томаша Бердиха у полуфиналу овогодишњег Аустралијан опена.

Тенис 27.01.2015 | 12:20
АО: Мари лако преко Кирјоса до Бердиха!

Мари је у четвртфиналу победио домаћег фаворита Ника Кирјоса са 3:0, по сетовима 6:3, 7:6, 6:3.

Талентовани Кирјос није могао да пружи озбиљнији отпор Марију. Имао је шансу у тај-брејку другог сета када је имао два сервиса први вођству од 4:3, али Мари је ипак показао да је у овом тренутку за класу бољи играч.

Био је миран од почетка иако је Кирјос имао велику подршку са трибина, сачекао је своје грешке и вратио се у полуфинале Аустралијан опена где га чека Томаш Бердих. Чех је претходно сјајном игром декласирао Рафаела Надала са 3-0 у сетовима.

Занимљиво је да Бердих води са 6:4 у међсуобним дуелима са Маријем , а добио је и два последња дуела која су одиграли 2013.

Иако је Кирјос пребродио стартну нервозу на Род Лејвер арени пошто је добио уводна два сервис гема, Мари је био миран, направио је брејк у шестом гему сачекавши грешку ривала, а онда је без проблема стигао до 5:2.

Имао је Мари у осмом гему две сет лопте које није искористио, али већ у следећем гему ан свој сервис је окончао посао за 32 минута - 6:3.

Кирјос је много боље заиграо у другом сету. Почео је да чита Маријеву игру, али ипак није успевао да стигне до брејка. Тако је остало све до тај-брејка.

Мари је тај-брејк почео одлично, направио је мини-брејк на старту и повео са 2:0, али Кирјос се вратио и имао је одличну ситуацију. Водио је 4:3, имао је и два сервиса, али је оба поена изгубио. Ни ту није био крај, Мари је направио дуплу сервис грешку, али је други поен добио, а затим је направивши још један мини-брејк успео да дође и до другог сета – 7:5.

У трећем сету све је ишло по Маријевом плану док није направио брејк. Повео је са 4:2, деловало је да је крај близу, али Кирјос је управо тада направио први брејк на мечу. Повратак Кирјоса кратко је трајао, пошто је Мари одмах вратио предност брејка, а онда је и одсервира за победу и пласман у полуфинале.

Коментари / 0

Оставите коментар