''Парада поноса'' и стадион Вождовца! Каква је ту веза?!

Београдски суперлигаш још нема сагласност МУП-а да на крову тржног центра организује утакмице "високог ризика".

Фудбал 27.01.2015 | 21:00
''Парада поноса'' и стадион Вождовца! Каква је ту веза?!

Од уласка у Суперлигу, лета 2013, Вождовац је најатрактивније утакмице - против Партизана, Црвене звезде, Војводине и Рада - морао да игра на неутралном терену, на стадиону Обилића. Иако има свој, нови стадион.

Вељко Илић, директор клупског сектора за развој и маркетинг, каже за "Спортски журнал" да су у међувремену отклоњени сви проблеми на које су указивали надлежни органи, да су прикупљене све дозволе и сагласности, али да су мечеви "високог ризика" још под знаком питања.

На пролеће Вождовац дочекује Звезду и Војводину.

"Одобрење ФСС добили смо још јесенас, последња брана је такозвана 'слободна процена МУП-а'. Ситуација је слична оној са 'Парадом поноса'. Може да се одржи ако МУП процени да су испуњени сви безбедносни услови", каже Илић за "Журнал".

Вождовчани су предузели мере на спречавању пожара у случају употребе и бацања пиротехничких средстава, регулисали заштитне ограде, евакуациони пут, простор за ТВ камере...

"Спремни смо да за четири критичне утакмице смањимо капацитет са 5.200 седећих места на 1.000, 750, 500... Не бежимо ни од померања термина на 21 или 22 часа, када би и тржни центар био затворен и сигуран", додао је Илић.

"Урадили смо све што је до нас, заиста нема смисла да играмо као гости на стадиону Обилића. Та пракса је много утицала да седмо коло Суперлиге дочекамо без освојеног бода".

Подсећамо да је Вождовац од прва три меча као домаћин, два играо на Врачару и изгубио од Партизана 1:3, а од Рада чак 1:6.

"Змајеви" су завршили јесен на деоби 10. до 13. позиције, освојивши 16 бодова из преосталих девет мечева, укључујући две победе и три ремија у последњих пет кола.

Коментари / 0

Оставите коментар