Видео: Дрогба открио - Анри ми је идол!

"Он је одувек био играч на којег сам се угледао. Био је права инспирација за мене", рекао је миљеник Плаваца.

Фудбал 27.01.2015 | 08:20
Видео: Дрогба открио - Анри ми је идол!

После мини турнеје и игара у Шангају и Галатасарају Дидије Дрогба се вратио кући! У дресу Челсија остварио је све, терорисао мреже како је стигао, освојио све највеће трофеје, био најбољи међу најбољима, а због свеукупног доприноса који је дао за развој фудбала током претходне деценије и по, Дрогба је у Лондону добио престижну награду Удружења фудбалских новинара и тако се уписао у златну књигу фудбалских легенди.

У интервјуу који је дао после свечане церемоније, времешни голгетер обрадовао је навијаче Челсија, пошто је поручио да се нада да ће и по завршетку каријере добити место у некој од клупских фотеља. Међутим, оно што је још интересантније јесте да је Дрогба открио и којем се играчу клањао и ко му је био највећи узор. Занимљиво, у питању је легендарни ас Арсенала - Тијери Анри.
"Тијери је тип играча којег сам одувек волео да пратим и гледам и увек сам желео да будем као он. Гледајуће све голове које је постигао и трофеје које је подигао у Арсеналу и Барселони, Светско првенство са Француском... Он је одувек био играч на којег сам се угледао. Био је права инспирација за мене", рекао је Дрогба.

Анри је исту награду освојио 2011. године, а 37-годишњи ас Плаваца рекао је да је за њега велика част то што се његово име нашло поред мајстора из Француске.
"Оно што сам постигао играјући за Челси је далеко од онога што сам ја икада очекивао. Челсију сам дао најбоље године своје каријере".

Дрогба је открио и кога сматра највећим пријатељем.
"Жозе Мурињо, јер је увек био искрен са мном. Налазимо се у свету где мораш да се такмичиш како би био најбољи. А он ми увек каже:'Ако се не будеш такмичио за своје место у тиму, нећеш играти'. То је одувек било оно чему сам тежио, а то колико међусобног поверења и поштовања имамо, то је свима познато", закључио је Дрогба.

Коментари / 0

Оставите коментар